måndag 18 februari 2019

Det är sjukt - både det ena och det andra - m och sd

Hatar att vara dysterkvist egentligen, mot mina principer om att inte gnälla. Men. Man kan inte förtiga det som sker.


Klimatet. 14 grader häromdagen i Oskarshamn. Som jag dessvärre tidigare har skrivit. Det är kört. Om inte det sker något extremt vetenskapligt framsteg. Eller om Vår Herre ingriper. Det sista har man ju förgäves önskat under lång tid för att råda bot på en massa elände. Och moderater ojar sig för att bensinskatten ökar med 2%!

Grönköpings veckoblad, Sveriges bästa och mest innovativa tidning, har förslag på att möta klimatångesten. Att skruva lite i Celsiusskalan. Om man plockade bort de tre första graderna skulle det bli normalt. Och tillväxten skulle öka om den som hade 40 graders feber hade 37 och kunde jobba.

Har vacklat i synen på Greta Thunberg. Borde inte ungen vara i skolan? Men när ledarna inte tar sitt ansvar får väl unga vuxna göra det. Sett att hon nu blivit inbjuden av Schwarzenegger att besöka klimatmöte i Österrike. Hade tänkt tidigare att åka på detta möte, men avstår för att inte bli anklagad för effektsökeri.

Gnäller inte över marginell ökning av bensinskatten. 2 %. Klimatskatterna borde öka på ett samordnat sätt i alla länder. Att förstöra klimatet skall inte kunna ge kortsiktiga ekononmiska fördelar.

Borde finnas sockerskatt också. Som i England och Chile. Chile har världens mest ambitiösa matpolitik. Faktiskt en högerregering i Chile också.

Läst och läst. Tidningar, tidskrifter och har nu tagit mig an Karlfeldt. Läst hans samlade dikter utan att bli berörd. Berörd däremot av Dansuppsättningen på Konserthuset i lördags. Lysande. Bara man sluppit dessa obscena rapptexter. Hemskt. Var där med mamma och ville inte berätta....

Världens vackraste lilla bebis gjorde snabbesök hos sin morfar, utmattad av besöket. Lilla Josephiné.

Intervju i helgen med Mauricio Rojas i SvD, tidigare liberalernas talesman i integrationsfrågor för 20 år sedan?
 " Jag förställde mig aldrig att islamismen skulle bli så stor och hotande. Att kriminaliteten skulle ta de här uttrycken. Att landet skulle utmärka sig så med våldtäkter och skjutvapen. "

Sverige går mot fel håll. Det mångkulturella har blivit en överideologi som väl nästan alla partier står bakom utan att se konsekvenserna av denna blåögda villfarelse.

God Morgon Världen. Helig stund. Liksom Nordegren&Epstein.

Läste med förvåning reportaget om Tingsryd i SmP i fredags. Trodde det var en betald annons. Den mest välskötta kommunen på jorden och bara några dagar tidigare att man hade noll koll på ekonomin. Skulle kunna skriva en avhandling och lokalredaktionernas koppling till de lokala styrena de senaste 45 åren.... Det är i princip bara i Växjö man ägnat sig åt granskande journalistik på ett konsekvent sätt de senaste 25 åren. Med något undantag.

Tro nu inte att jag bara läser Washington Post och glor på CNN. Ögnar igenom kanske 30 tidskrifter varje vecka och prenumererar på många. Året Runt, får vi från mamma och Svensk Damtidning. Gillar den sista som en bra tidning som tillsammans med Rojalisten uppdaterar mig om vad som händer kring statschefen och hans familj. Året Runt? Mycket av hokus pokus och kvasimedecin.
Gillar Land. Där läser man om allt som man inte läser någon annan stans. Genom att läsa alla dessa olika alster - Dala-Demokraten och Arena, Etc m fl. så vet jag vad som rör sig. Och att lyssna på folk på stan. Där får jag reda på det som inte står i tidningen.

Måndag morgon. Sportlovsveckan berör så till vida att det är mindre av möten denna veckan. Läser stor intervju med Ulf K i dagens SvD. Att varken han eller m -ledningen i övrigt kunde läsa av tidigare vart c och lib var på väg är väl besynnerligt.
Ett problem återstår. Relationen till sd. Det finns fyra lägen. Att inte prata, att prata, att förhandla och att bilda regering. För vanligt folk så framstå det naturligt att man pratar med alla partier - inte bara debatterar. Under alla mina år som kommunalråd har jag pratat mycket med vänsterpartiet i Växjö och då och då tagit till mig goda idéer oaktat vänsterpartiets förflutna. Så vill folk att politiken skall fungera. Det är väl folket som skall bestämma och inte de röda propagandacentralerna på Stockholmstidningarnas kultursidor.

Växjö 20190218

Bo Frank