måndag 21 januari 2019

Amanda!!! Behöver regeringen gå på komvux? PS Vad har hänt Ulf K?

Tänker först på Stagnelius, men det var ju fel spår.

Amanda, Amanda  Lind.

Har emottagit nygamla regeringen med en gäspning. Hörde en regeringsförklaring som inleddes med kampen mot sd, och där försvar och polis kom långt med på listan.... Sd är värre än cyberhot från Ryssland och Kina. Våldsbejakande islamism långt ner på listan.  Islamisterna som tar över stadsdelar nämndes inte. Men det är väl en del av det de  flesta partier hyllar - det mångkulturella samhället.

Är väl en av dem som av olika skäl har rätt lätt för Amanda Lind. Inte helt otippat. Kommunalråd kan det mesta. Men det sänder också en signal om en nidbild av en miljöpartist. Man får väl vara glad över att inte Horace Engdahl dök upp som miljöpartist. Dock lite besynnerligt att sossarna släppt ifrån sig denna ministerpost ännu en mandatperiod. Det första mottagandet förväntat okritiskt i hovet av reportrar s, v och mp som bevakar dessa spörsmål. Inte ett kritiskt ord om den kulturpolitik som stoppats t o m inom mp. Inte ett ord om "feministen" Kaplan som fått gå - han hyllas tvärtom av Amanda Lind.

Hade inte gråtit om det dykt på ett grånat, maskulint, ursvensk namn som kan läsa Det eviga framlänges och baklänges. Typ universalgeniet Gunnar Wetterberg. Ingen skall väl, dessvärre tro, att Amanda Lind kan utverka mer pengar. Kulturen lever snålt hos alla partier och på alla nivåer. F ö det enda ministerjobb jag skulle önskat men aldrig varit i närheten av. Det skall vara någon som kan vara en profil utan att ta för stor plats i rummet. Typ Alice B.

Läste för 30 år sedan av biografi av en finsk f d kulturminister som blivit uppkallad till statsministern s efter att ha bett om mer pengar. Kan ha varit Claes Andersson?

Svaret blev. Du väljer själv, noll eller ingenting.

Utan kommunalpampar som vågat hade det inte funnits operahus, konserthus och en hel del annat.
Kul för Hans Dahlgren och kul för Tomas E som fått fortsätta. Dock inte en fråga om hur han skall kunna bygga höghastighetsjärnväg som bara fått anslag för upprustning.....


En av de värsta sakerna i regeringsförklaringen som visar att sossarna inte är ett arbetarparti. Alla arbetsgivare i hela landet har en sak gemensamt. Kompetensbrist. I det läget väljer sossarna att utöver världens längsta semester, vabbande och allt annat införa s k familjevecka. Totalt vansinnigt och är en av de få saker som sågas av alla ekonomer - ekonomer som brukar träta om det mesta!

Ikväll. Scannar av kommentarer. Egen kommentar, först om den. Flera lågutbildade ministrar. Hade aldrig funkat i andra länder. I vårt land måste de måste kompenseras och det görs det genom lägre avlönade s k pol sakkunniga med halvbra utbildning.
Min erfarenhet på den kommunala nivån är att detta med kommunalråd utan utbildning/bildning  kan bli ett problem eftersom man är utelämnad åt andras välvilja. Har å andra sidan träffat street smarta kommunalråd som varit så bra. Bland de bästa! Men sant. Svenska regeringar skulle dock ha folk med bättre utbildning/bildning.

Kan en svensk minister göra avtryck i Bryssel utan att ha insikt om kända författare, filosofer och konstnärer. Jag självfallet. Och det är det som är problemet!

Ingen lista dock från media som utpekar de ministrar som bäst som tjänat minst som föredöme! Alltid nåt.

PS Ser Sveriges nuvarande ledande nyhetskanal. Rapport. Inledningen. Oppositionen företräds  av
EBT och JÅ!? Var finns Ulf K???? Vad har hänt? Anses han inte relevant?  Vad är det som händer?
Kupp inom Public Service eller vad har hänt Ulf K?  DS

Bo Frank
Växjö 20190121