tisdag 22 januari 2019

TV-profil, kulturprofil och kommunalrådsprofil

Den transparenta världen är otäck. Med goda inslag. Eller tvärtom. Det tar bara två klick, sedan är den s k TV-profilen i Florida uthängd. På en hemsida del i en judiskt sammansvärjning. Har inte bestämt mig för om detta är bra eller dåligt. Förmodligen dåligt.


Tidsfråga innan namnet kommer i de s k kvällstidningarna.

Kulturprofilen var väl anonym i sex månader.

Kommunalråd som misstänks för något ringa brott namnges genast.

Läkare är mest gynnade av media och namnges sällan av media. De är immuna mot det mesta.

Rättshaverister kan på nätet få komma till tals på samma sätt som vettigt folk. Och ibland i  SmP och i radion. Har dock lärt mig att känna igen rättshaverister. De finns över allt, de är inte många men tar kraft. Flera av dessa har yttre kännetecken. Men det får man inte skriva.

Så mycket kan jag säga, person med flackande blick, lite solkig klädsel och osammanhängande språk och som vet vem som mördade Palme - lite varning över det.

Glömmer aldrig, aldrig en notis i SmP för ca 30 år sedan då det hävdades att " Bo Frank i berusat tillstånd slängt ut NN från sitt kontor". En av dessa. Aldrig en ursäkt från vare sig tidning eller journalist som dock talade om att han fattat vad som gick fel.

Idag. Frukostmöte med Möbelriket i Lammhult. Där finns folk som skapar det yttersta av svensk möbeldesign. Är alltid så glad över att få komma till Lammhult. Och träffa dessa entreprenörer. Som lever ganska gott, men på ett småländskt, sparsamt och uthålligt sätt.

Nästa års Möbelriksdag kan komma tillbaka till Växjö.

Lunch med kompis. Växjös egen CIA som vet det mesta om vad som pågår.

Grejade med mobil hos mamma.

Förbereder god middag för hustrun. Har suttit för en gångs skull med att tidsätta en pp,  för en starkt utländskt investerare som flyger in till Växjö i morgon. Innan dess styrelseutbildning för VEAB/Vexnet.

Trodde aldrig att detta skulle hända. Har köpt biljetter till Elvis i konserthuset. Men för att glädja en god vän till lilla frun.
Glad idag över nyheter om brödernadeluxförertagetochannatdesysslarmed. Det slår mig en sak. Som försöker " hänga" lite över allt. Alla dessa människor skulle vinna mera på att prata väl om andra i samma branch. Ingen annan i samma branch visade glädje när Muhammed fick borgmästaremedaljen, när Teleborgs slott fick sin utmärkelse eller när PM i vanlig ordning utses till det mesta.

Bären varandras bördor och var glad för allt bra som händer i Växjö. Låt oss sola oss i glansen i stället för att misströsta.....

Bo Frank
Växjö 20190122