måndag 17 december 2018

Hustrun gör köttbullar... skall IS krigare ha rösträtt i Sverige????

Det var väl det som hände denna helg. Årets slappaste helg. Hustrun gör det enligt COOP:s recept på nätet. Med ost, mjölk och ansjovis. Billigare att ta Svecia i stället för Wästerbotten. Och ingen märker skillnaden. Ta gärna lite kapris i också - det står inte i receptet.
Ansiktsuttrycket är. Varför? Ja, varför?

Moderater på stan som vanligt i lördags. Vi bjuder Växjöborna på glögg.Promenad lördag och söndag. Middagsgäster. Högmässa i Domkyrkan. Jens Linder. Otroligt. Predikan om profeter. Falska och äkta. En lysande predikan. Begriplig, humoristisk och seriös. Ingen lätt kombination. Fd biskop och domprost bland åhörarna. De var där utan att vara " i tjänst". Tackade Jens och mejlade också tack. Föreföll vara ovan vid beröm.  Vi svenskar är ju sådana. Rädda för att säga ifrån och rädda för att gratulera med emfas. Konflikträdda. Tror gott om alla och därför oftare mer grundlurade än andra folkslag.

Ser en moderat riksdagsledamot på TV som urkass och obegripligt inte klarar att argumentera för att den extrema Jämställdhetsmyndigheten skall avvecklas. Man intar motsatt ståndpunkt efter att ha hört denna kvinna. Vad är det för fel på att prata så folk förstår!!??

En återvändande IS-krigare är lika mycket värd som en " god " människa. Och båda har rösträtt? Rätt? Nja!? Det var väl inte så rösträtten var tänkt när vi nu firar 100 år av rösträtt. Sverige har världens mest generösa rösträttsregler. Detta kan diskuteras. Utan att man hamnar i en USA-diskussion. Efter hur lång tid skall man kunna rösta i Sverige, med eller utan medborgarskap. Generositeten är stor idag. Anser att rösträtten borde kopplas till medborgarskapet. Kanske delar rätt många min uppfattning!? Eller?

Domkyrkan.
Det mest påtagliga minnet av domprosten Johan Unger/Bertil Vallien. Altaret i Sveriges vackraste domkyrka.Halvsov till lagstafetten i skidskytte. Läste. Bara var med lilla frun. Och med SvD. Det går mot jul. Kanske äntligen mot den första nästintill julklappsfria julen.

Klimatmötet. Förstår inte vad som var så bra. I sak inte mer än att alla i princip önskade varandra God Jul och skrev önskelistor.

Diverse möten på kommunen idag.

Kommunfullmäktiges julaavslutningssammanträde i morgon. Kan nog bli ett stämningsfullt och bra möte. Troligen har Växjö denna mandatperiod det mest frimodiga och trevligaste fullmäktige någonsin. Om inte,  är det mitt fel. Jag sätter stämningsläget.

Bo Frank
Växjö 201812