onsdag 19 december 2018

God Jul!!! PS Trams av Karlshamn och Olofström....Ett Nytt PS

Stänger ner bloggen några dagar eller tre veckor. Får se.

Blir bara deprimerad när jag ser vissa partiledare på TV som tror att 7% skall styra 93%. Det bästa med den budget som röstats igenom är dock att den extremaextrema Jämställdhetsmyndigheten i Göteborg försvinner. En myndighet som öser ut pengar till helt rubbade projekt.

Får se vem som först tar kommandot över Sverige. Islam, ryssarna eller kineserna som köper upp militärstrategiska företag. Skäms att säga det, men på Palmes och Bohmans tid hade landet 3,5 ggr så stor försvarsbudget och en fungerande polis. Och invandrare kom, assimilerades och började jobba från Dag 1.

Nu. 95% av kvinnor från Afrika är inte i arbete efter 5 år! Och mångfald predikas! Jaha.

Miljömötet i Polen inte alls bra. Det ser mörkt ut.

Måndag. Drog ett ärende på kommunalrådsberedningen. Lunch med en av Växjös mest framgångsrika företagare. Månadsmöte med kommunalråden om representation, mottagningar, bidrag till konferenser etc. Möte med revisionen. En överlämning kan man säga från den gamla revisionen.

Tisdag. Morgonpromenad. Var värd för trevlig lunch. Kommunalråden var där, Växjö DFF genom Frida Andersson och Elin Karlsson, årets hedersbelönade, Maria Runosson, tre mottagare av landskapsvårdpriset, SM-vinnaren Stephanie Thor, kommunchef och kollegorna i fullmäktiges presidium. Denna lunch för pristagare hålls årligen på Fine Dining, nära Utvandrarnas hus.

Alla pristagare kvinnor. Prisutdelare kvinnor. Musikanterna på KF kvinnor. Vad händer i Växjö!?

Stephanie Thor en begåvad och mångsidig ung idrottskvinna. Boxare som kan gå långt! Och kanske också  i tennis. Vilka ungdomar vi har i Växjö!!

Man kan säga. Fast handslag som ger respekt.

Stämningsfullt möte där all teknik strulade första tre kvarten. Men man får improvisera. God stämning. Anser dock att kd hade rätt och alla andra fel i ett ärende. Men det får jag inte säga.

Bästa fullmäktige någonsin. Glad att sd nu har personer som både går på mötena och som yttrar sig. Och det finns ingen anledning att skälla varken på dem eller på andra ledamöter. Av respekt för demokrati och valresultat. Önskar att fler delade min uppfattning.

Cheryl Jones Fur är vän och förste vice ordf i fullmäktige.


Det gick på Text TV igår och i hela Sverige att Sölvesborg fått en borgmästare. Var snabb och gratta och det finns väl i diverse media idag. I alla fall i BLT. Nu är det ämbetet besudlat av PK media därför att sd är ordf i kommunstyrelsen i denna kommun. Sverige är en ankdamm men dock ingen bananrepublik eftersom vi har världens bästa monarki och kungahus. Älskar kungahuset. Vilket otroligt jobb de gör för Sverige.  De kan inte sitta och träta i månader om vem som skall representera vårt land. De jobbar och sliter. Ingen pension vid 65.
Efter fullmäktige sedvanlig aw på Bishops. Inget fullmäktige i vårt land har bättre stämning. Trots att jag av fåfänga läser lite fel ibland i ärendelistan. Vill inte ha glasögon. Skulle heller inte sätta på mig cykelhjälm. Men gärna tomteluva.

De omvalda och nyvalda kommunalråden för Blågröna på bild från podiet. Och så ser det ut, men jag lovar, alla har koll på vad som händer.
Idag. Småmöten. Lunch med Björn och Micke. Björn har gig på BG ikväll. Just hemma från LA på lite jullov. Fick en fin plansch från en utställning om 50 år sedan Yellow Submarine. Glad för det. Skall se Björn ikväll. Min kroppskonstitution passar inte riktigt i den John Lennon T-shirt som är 30 år gammal........

Glad för alla goda människor jag känner med olika livsstilar och bakgrund.

Glad över att inte vara den som har till jobb att lösa det som ingen annan löser. Och i tjänst dygnet runt. Jag vet hur det är. Min bästa stund i politiken var nog att lämna över till Anna.

God Jul!

En fin gammal bild från julen 2016 tror jag, då vi hade överlämning.


Har sedan dess gått tillbaka till tillståndet innan 1992. Alltid fluga. Är fåfäng i det lilla och aldrig i det stora.

Drar till Mexico snart på min längsta utlandsvistelse på 40 år.

Grattar i förväg vår underbara Drottning som snart fyller år. I dessa dagar skönt att ha en institution som står för sammanhållning i vårt land. Hustrun träffade Drottningen första gången i Mexico City1998.PS Oj. Såg Björn live i kväll. Världens bäste hårdrocksbasist. Ni fattar inte vilken träning som ligger bakom. Jag och hårdrock?! Nja. Gillade faktiskt Cactus, Deep Purble och Black Sabbath. DS

PS PS Läser i BLT att Karlshamn och Olofström inte vill skicka gymnasieelever till Sölvesborg för att sd är med och leder kommunen. Kan det bli mera sjukt? Hoppas nästan att alla i dessa kommuner röstar sd för att jäklas...... DS DSPSPSPS Läser om Oliver i SmP. Att professorer i socialt arbete kritiserar honom ät kvitto på att han har rätt. Skulle professorer i socialt arbete sköta kommunernas socialtjänst skulle halva befolkningen gå på socialbidrag och Sveriges ekonomi skulle kollapsa. Oliver är inte bara påläst, han tror på människan och är handlingskraftig som få. DSDSDS

Bo Frank
Växjö 20181219