fredag 14 december 2018

Tummen upp för sd, mp och Monica.... hänt i veckan....

Måndag. Styrelsemöte Almi. Ej offentligt. Sista mötet med kommunens miljö- och hållbarhetsberedningen. Fr o m nya året en ny hållbarhetsberedning.

Uteblivet styrelsemöte med Växjö partiförening. Mitt fel, det var 10 jan och inte 10 dec. Stod där ensam och väntade.....Nåväl. Sen middag med mexikanska solen.

Nobelfest. Nobelstiftelsen fortsätter att göra bort sig genom att inte bjuda Åkesson till Nobelfesten. Det är lika mycket skandal som den akademi som man tillåter erodera. Heja Åkesson.

Tisdag. Höll fm föredrag för ICA-veteranerna på handelns hus. Har jobbat på ICA:s lager för 45 år sedan......
Avslutningsmiddag på Huseby för moderata regiongruppen. Suzanne avtackades efter alla dessa år. Ingen kommentar. Vi hade dock trevligt tillsammans.

Onsdag. Första tåget till Stockholm. Lunch med sonen på Belgo bar. Ett stamhäng i Stockholm. Möte på SKL och julavslutningsmiddag med moderata SKL-gruppen. Vår gruppledare Anders Knape.


Sedvanlig julklappsutdelning. Musikquiz. En timmes progglåtar. Blå tåget, Nationalteatern mm. Bara ett konservativt parti klarar att hålla hela kulturarvet vid liv. Blå trubadurer från Växjö. Sjöö/Strömer. Strömer f d ledarskribent på SmP.Satt med Caroline Dieker. Från min beredning. Caroline nybliven KSO ( ordförande i kommunstyrelsen)  i Askersund. Och yngst i fullmäktige.

Torsdag. Gruppmöte m innan lunch. Så beredningsmöte med samhällbyggnadsberedningen. Vi avhandlade allt i från vattenvård och till ökat bostadsbyggande. Total politisk enighet om att gå emot en enig riksdag som röstat för att regioner skall börja lägga sig i kommunal planering och att staten skall öka sitt inflytande. Det lär inte bli mycket byggt framöver.

Trevlig stämning och bra folk från alla partier i vår beredning. Vi fick också ett Luciatåg.Tåget hem. Hustrun hade gjort det enkelt. Sushi från COOP. Sen middag.

Vilka supernamn som toppar mp:s EU-valsedel. Bara att gratulera. Heja mp.

Idag. Frukostmöte på Asa med Möbelriket. Chefen på Asa, höll ett otroligt skickligt och säljande föredrag om hur man jobbar på Asa och dess planer. Emma Ekarmåla. Sprider entusiasm och glädje. Kan förflytta berg.

Herrgården visade sig från sin bästa sida, ca 07.30 idag på morgonen.Hem. Plockade upp hustrun och körde till Kosta. Till den exklusiva glasbaren vid 12-tiden. Första gången jag drack bara mineralvatten där. Avtackning av en av länets mesta kommunalråd och KSO genom tiderna. Monica Widnemark. Ett av mina absoluta favoritkommunalråd. Vad roligt vi har haft under 30 års tid. Att vara med Monica är att alltid ha roligt. Överlämnade fin present. Riktig skumpa och diverse delikatesser. Hade Annas uppdrag att representera kommunen. Vad den som först visste att Monica skulle bli ordförande i fullmäktige.....  Nu ingår vi i samma nätverk och fortsätter att ha roligt tillsammans.Tog en sväng och småhandlade lite glas trots att vi har för mycket. Och lite presenter till Mexico.

Mamma på middag i kväll....

I morgon moderater på stan. Middagsgäster och rätt fullt upp.....

Bra vecka. Moderat budget. För min del hade flygskatten gärna fått vara kvar. Och Löfven föll igen. Snart dags för en m/kd-regering. Det var mitt första tips efter valet. Men kan givetvis få fel.


Bo Frank
Växjö 20181214