måndag 15 oktober 2018

Skördetid - PS Med Vår Herres hjälp...

Älskar svenska ordspråk och talesätt. Många från Bibeln och från Shakespeare. Som du sår måste du också skörda. Som man bäddar får man ligga.

Dessa ordspråk har tillämplighet efter ett val. Nu pågår regeringsbildningar i kommuner, regioner och i riksdagen. Alliansen förfaller vara lika förvirrad som Svenska Akademin om vad man sagt, kommit överens om eller inte.
Redan innan valet visste alla att sd skulle bli vågmästare i riksdagen. Alliansen hade uppenbarligen ingen gemensam plan för hur detta skulle hanteras efter valet. Snacka om bedrägligt beteende. Väntar dock att utse ev syndabockar eftersom vi ännu inte har facit.

Andelen medborgare som misstror demokratin är högt och ökar i Västvärlden. Nu blir det mer lök på laxen. I alla fall i Sverige. Och var och en kan ju räkna ut vem som tjänar på det.

Glad för ny majoritet i Stockholm. Drog mitt lilla strå till stacken genom att tala om hur mp i Växjö bidragit konstruktivt i Blågröna Växjö. Det mp nu fått igenom i Stockholm verkar vara vettiga idéer. Var i Stockholm i torsdags. Älskar att promenera i denna vackra stad. Storkyrkan sett från en av alla gränder i Gamla stan.
Denna dag var en dag då tågen gick som de skulle.

Annars en rätt lat vecka. Få möten,  men tid för långa promenader i den sjuka sommarvärmen. Det håller dessvärre på att gå åt skogen med klimatet. Detta får extrema följdpåverkningar på alla samhällen på jorden...

Grillen åkte fram i helgen. Middagar av olika slag. Beatleskväll hemma hos oss igår.

Lund. Skördetid för Lunds mest aktiva och synliga parti. Från SmP. Har lånat Beatlesloggan nr 1. Och har klippt in en stolt moder i bilden. Samma leende och entusiasm....


I många kommuner gör både c och lib det man inte vill göra på nationell nivå. Att styra med sd som vågmästare. Alternativet är att ge sossarna makten för tid och evighet. Och då behövs väl inga val?

Så lite beröm. Polisen. Tog tre dagar att få pass. Linéa Helgé Ander. SmP:s bästa krönikör. Några krönikörer är väldigt bra, men många tråkiga och intetsägande. Speciellt några som plockats därför de inte ha några litterära meriter. Social vägning....

Läste snabbt ut Marianne Lindberg De Geers bok På drift. Mycket igenkänning. Fin 60-talsskildring. Läser att Pernilla August skall sätta upp Linn Ullmans De oroliga. Boken om fadern Ingmar Bergman.

Är också tacksam för att fått förtroende av partiet att fortsätta som ordförande i Kommunfullmäktige., Nya mandatperiodens första sammanträde i morgon.


PS Ser och hör. Överetablering av gym i Växjö!? Vem viker ner sig? Lite panik idag när jag skulle köra till Berga! Vilket Berga!? Det finns många Berga och flera i Småland som dessutom har Missionskyrka. Vår Herre och Barbara, vår GPS röst, ledde mig mot Berga/Lagan. Det var rätt. Kom till en fullsatt kyrka men de hade ej utlovad ljudanläggning till datorn. Blev taggad av det och pratade i 58 minuter. Bara fem personer somnade.... Beatles berör. Åkte glad hem med en flaska Môet... Mitt standardarvode....Ungefär vad det kostar att köra ToR.

Ogillar starkt att åka ut att prata mer Beatles. Men när jag väl står där väller inspirationen över mig... Och lovade igår ett kort föredrag nästa måndag på 4 Krogar......

Ser att Lakers ordf får nytt uppdrag...... DS

Växjö 20181015

Bo Frank