onsdag 17 oktober 2018

IT-haveriet som måste skaka socialdemokraterna i Kronobergs län

2017 och 2018 lovade socialdemokraterna genom Anna Fransson och Joakim Pohlman, ordf i regionstyrelsen och  i regionala utvecklingsnämnden, att Kronobergs län skulle ha 98% bredbandstäckning 2020. 10 miljoner avsattes för ändamålet. Regionen skulle samordna ett arbete som kostar miljarder. Det skröts, det skrevs debattartiklar och många pressmeddelande. Jag har vetat, men valt att inte gå ut förrän idag,  när det finns svart på vitt. Fick info efter en föredragning idag på möte med Regionala utvecklingsnämnden.

Hela projektet har havererat och tjänstemän har slutat.

Målet kommer inte att nås. Bara två kommuner är med i denna luftballong. Från början var budskapet att Regionen skulle samla länets kommuner, trots att det var känt att vissa kommuner, som Växjö och våra allierade skulle satsa själva. Idag fick vi information på sammanträde med den Regionala Utvecklingsnämnden. 98% ligger långt fram i tiden. Flera år senare. Växjö kan nå målet först!?

En av anledningarna till haveriet består i att den avgående s-ledningen i regionen inte förmådde att lyssna av stämningarna i länet. Region Kronoberg kan aldrig vara en överkommun över länets kommuner oavsett styre, om inte länets samtliga kommunalråd är med på noterna.

Bo Frank kommer att följa upp fler löften/beslut som havererat. Oavsett politisk färg.

F ö flera bra föredragningar av regionala tjänstepersoner kring kompetensutveckling.

Var också kritisk till att inte utredningen av Destination Småland behandlats av facknämnden. Tror dock att sd är med och stoppar denna galenskap, nedläggning av det framgångsrika Destination Småland.

Dock ett positivt beslut idag. Almi skall koordinera det s k Kinakontoret!!PS Stalltips ny regering - så vet ni det. Någon form av borgerlig konstellation. DSBo Frank
Växjö 20181017