måndag 8 oktober 2018

Saxat


Är Ivar Arpi Sveriges vassaste och modigaste ledarskribent? Ledaren i lördags bär rubriken Feminazisterna på våra universitet. Den visar hur kvasivetenskap och normkritik blir till vetenskapliga sanningar inom s k genusvetenskap och i en del av den akademiska världen. Roten till
allt elände på jorden finns hos vita män.

Susanna Popova skriver under rubriken En svensk tigger om människohandel bakom tiggeriet i
Sverige. Handikappade personer som kördes ut till sina tiggarplatser där de fått sitta 12 timmar dag. Och som bor i bilar. Överst i detta pyramidspel vältrar sig personer i lyx. Ja, det enda rätta vore att totalförbjuda tiggeri.

Debattartikel om hur elbilar laddas med kolkraft.

Intressant om hur Östersjön kan räddas med samma metod som använda i Växjösjön. Och klimatlarmen duggar tätare. Världens ledare bryr sig inte. Tveksamt om jag kommer att rösta i EU-valet med tanke på hur EU hanterar klimatutsläppen. Flertalet politiker går bilindustrins ärenden.

Bra beslut om Nobels fredspris.

Nya texter av Leonard Cohen.

Jämställdhetsmyndigheten öser ut pengar på trams.

Har avslutat Olle Häggs läsvärda Strindbergbiografi. Gillar hans mustiga språk.


Såg såsom i en spegel. Svårt att frigöra sig från filmen. Sevärd, men kanske inget lyft.Intressant eftersamtal med teaterchef, skådespelare, mäklare och historiker om en kommande dokumentärpjäs som heter Hemma. Det händer mycket på teatern, men var är publiken? Stötta teatern! Gå!


Domkyrkan igår.  Nästintill fullsatt, pampigt men något stelt. Installation av Christopher Meaking som ny domprost. Anna Tenje och jag överlämnade skön musik. Ni kan säkert gissa. Meaking är uppvuxen några kvarter ifrån Penny Lane och Strawberry Fileds.

Denna vecka. Färdigförhandlat om politik och makt i många kommuner. Och i Sverige? Och en besynnerlig bildsättning sker i media om personen Ulf Kristersson. Vet ej vad som är sant.

Besviken att behöva missa bokens dag i morgon p g a viktigt gruppmöte i regionen. Hade gärna velat ha Tomas Bannerheds namn i nya boken Lugnet. Men det får bli senare....

Fick lite panik idag. Trodde de var Beatles i Berga. Nej, nästa måndag pratar jag Beatles i Missionshuset i Berga. Är nu så trött på att höra mig själv prata Beatles så jag har stängt butiken ett halvår. Eller så. Hur gör skådisar för att motivera sig själv kväll efter kväll?

Hur gör Paul McCartney och Sven Bertil Taube?

Bo Frank
Växjö 20181008