måndag 6 augusti 2018

In the War room - krigskabinettet samlas - Anna går till sjöss

Betydligt fler getingar än mördarsniglar denna sommar. En god vän satte foten i en toffel häromdagen och där låg en bålgeting eller två och väntade. Dagen efter, under en sen kubbtävling på liv och död, flög en geting ner i halsen. Sjukvårdsupplysningen gav rådet att ringar efter ambulans genast. Den kom i Blekinge efter fem minuter ut till obygden. Hustrun hade dock genast ordinerat några av sina getingtabletter. Vår vän kom tillbaka sent på nattkröken utan större men. Men en gubbe från Hallabro satt också på lasarettet. Hans tunga var så uppsvullen så han inte kunde andas genom munnen. Man får se upp vad man har i snaps- eller ölglaset!

Kampanjade på DFF matchen igår. Kampanj hela dagen idag. Nästa lördag är m matchvärd på DFF. Vi skall spela in lite käcka saker idag som skall visas på matchen.

Har utvärderat oppositionen i kommunen denna mandatperiod utifrån politiska aktiviteter i Kommunfullmäktige. V har flest motioner och interpellationer. Dubbelt så många som s. Och sd i princip frånvarande hela mandatperioden i fullmäktiges arbete. Inga budgetförslag, inga interpellationer och endast två motioner. Prata om bortkastad röst!

Samling av krigskabinettet på Annas rum i kommunhuset för den vanliga måndagsgenomgången. Vem gör vad, när och hur?


Om vi har roligt? Ja. Vi syns överallt på stan. Liksom vår kampanjbuss för riksdags och region.Lunchkampanj idag som vanligt. Fortsatt biltrafik på Storgatan. Många handikapplatser belägrade av svarta bilar som körs av ungdomar i god vigör.

Var i eftermiddag och gav moraliskt stöd till Mikael Johansson som deltog i en pensionärsdebatt i en fullsatt Ulriksbergskyrka. Mikael är mycket bra. V värre än sd. De har pengar till allt och en vanvettig politik. Gratis busstrafik och 6 timmars arbetsdag i vården, vilket innebär minskad bemanning med 25%! Och man ser ju i Venezuela hur deras ekonomiska politik fungerar. Och hel Öst-Europa brakade ju ihop. Men de är lika glada för det.

För en tid sedan var Anna hos räddningstjänsten. Anna är över allt. Idag hos sjöräddningen.
Bo Frank
Växjö 20180806