torsdag 2 augusti 2018

Gör som i Danmark!

Team Tenje går som tåget. Ca 20 personer kampanjar dagligen på olika platser. Och då är det ändå mitt i sommaren. Räknar med 100 aktiva valarbetare fr o m om ca 10 dagar.

Gjorde i tisdags ett besök i Göteborg för att hälsa på lilla barnbarnet Josephine. 33 grader.På vägen dit lunchade vi i underbara Kungsbacka. Och åkte förbi två hus jag bodde i som liten. Gårdskullavägen och Svangatan, vid ån. Gillar Kungsbacka.Igår var en annan bra dag. Förbud mot heltäckande ansiktsmask/burka trädde i kraft i Danmark. Vi borde ha samma sak i Sverige. Läser som alltid SvD med stor förtjusning.
Igår kampanj hela dagen igen. Dörrknackning på Teleborg. Växjöbor är så trevliga. Kampanjade hela eftermiddagen med Anna på Kampens badplats. Vatten till alla badande. Barnen Tenje som del av den underbara installationen och Anna på cykeln. 30 personer kampanjade bara igår - i värmen.På Storgatan råder djungelns lag. Motorcyklar kör och parkerar. Securitas går förbi och får inte ingripa? Lastbilar dygnets alla timmar. Har länge varnat för olycka.
När jag påtalade förbudet för mannen som körde denna motorcykeln påstod han att man fick köra sakta på gågatorna. Och när Securitas påtalade samma sak, utan att bötfälla, körde han bara vidare på Storgatan och runt på smågatorna.


Idag. Kampanjat utanför lasarettet på morgonen. Trevligt. Vi stod vid nästan alla ingångar/utgångar. Lunchkampanj vid Vattentorget. Nu och ikväll - dörrknackning. De flesta vi pratar med är nöjda med hur Växjö funkar.

Växjö 20180802

Bo Frank