lördag 28 juli 2018

På banan igen

Har varit lite ur balans, därför uppehåll i bloggandet. Men det har funnits ljusa motkrafter. Den mexikanska solen, hustrun. Jane Magnussons film om Ingmar Bergman. Arto Paasillinas bok En lycklig man, nya klipp med Paul McCartney på nätet. Och Chefen Anna som alltid entusiasmerar. Har varit hästskötare på Öland en vecka, lite i Blekinge och lite kampanj för m. Fr o m måndag är det väl kampanj på heltid t o m Sept 9. Med undantag av någon timme den 7 september så jag skall avnjuta Paul McCartneys nya skiva, Egypt Station. Alla som hade Facebook kunde live se sir Paul spela på sin gamla skola. Härliga klipp från en japan som fångade Paul som gick över övergångsstället.

Det brinner i Sverige och jorden har feber. Klimatförändringar. Olyckan Dan Eliasson chef för MSB. En regering som inte regerar. Man tar inte kommandot över myndigheter. Sverige är det enda landet i världen där politiken är slavar under ämbetsmännen. Där stuprörsmyndigheter saknar samordning. Ingen kommun skulle fungera utan handlingskraftiga kommunalråd som styr och ställer.

Växjö leds av en superchef som är en stark ledare. Häromdagen på prao hos vår räddningstjänst. Anna går för fullt, hela sommaren. Team Tenje är urstarkt.

Öland. Hustrun och jag på Vida Museum, fågel- och sälskådning på Ottenby, god mat på Kackelstugan mm. Har det funnits fler sälar någonsin? Flera hundra bara i Ottenby. Fina utställningar på Vida. Och Öland är ett paradis.


Längtar som så många andra efter regn. Det skulle man inte sagt förra sommaren. Och efter att på 110% delta i valkampanjen. Och att allt runt omkring mig är i harmoni. Vi ses på gator och torg, kära Växjöbor. Världens bästa folkslag.


Växjö 20180728

Bo Frank