torsdag 7 juni 2018

Danmark och Norge visar vägen på vår nationaldag - PS

Förbud mot s k burka och heltäckande ansiktsmask på offentlig plats och i undervisningssituationer. Danmark vill skapa asyl- läger utanför EU. Sverige framstår allt mer som ett naivt land där allt är tillåtet. Staten existerar snart inte i form av polis, försvar och rättsväsende.

Full fart denna vecka. Valkampanjen drar igång, många möten i kommunen och diverse jippon. M har extremt många kampanjer.

Förra valet vann vi bl a med Beatles Abbey Road. Vykort, affischer etc. Detta val är Anna chef - ingen Beatles. Men fick ändå igenom min idé till s k kioskvältare med valaffisch. Presenteras inom kort. Tackar min Skapare för att Svd kommer ut alla dagar - och SmP vissa dagar.

SCB. Pekar på att alliansen eller m ensam bildar regering efter valet.

Ungdomsförfattare i USA som bl a skriver mot rasism får Astrid Lindgren stipendium. Har faktiskt läst henne - Jaqueline Woodson. Bra pristagare.

Anna frälser Kanada denna vecka. Med Per Schöldberg. Fångade dem på stationen när vi hade vår sedvanliga morgonkampanj och delade ut bananer till på - och avstigande.

Vi hade sedvanlig moderat morgonkampanj och delade ut bananer. Vi kampanjar friskt. Nästan alla vi träffar är så trevliga. Sprang dock på en moderat s k klimatförnekare. Det är som att prata med ett Jehovas vittne. Låt var och en bli salig på sin tro. Och jag har börjat se detta som en "religiös" fråga. Spelar ingen roll vad vetenskapen säger.

Blev glad när jag såg Lejonet igen vid sjön efter ett halvårs frånvaro. Går friskt med mina stavar.


Det var invigningsfest på O´Learys. Oj vilket drag. Halva natten. Nästan hela Växjö var där." Herr och fru" Nöjesnytt.Och Charlie K DJ!! Som var snäll och drog igång med Pretty Woman för min lilla fru. Som linkade på dansgolvet.Så glada festdeltagare. Lilla hustrun och jag.

Dags för nationaldag. Får kanske ompröva ceremonin med flaggor till nya medborgare. 20% anmälde sig och av dessa kom bara 50%. De var dock glada och det var en fin stämning. Men en dam ringde idag och var sur på allt och alla.

Vackra och uppklädda människor. Politiker som delade ut flaggor. 3 s och 3 m. Höll tal. Förklaradea
att svensk medborgare kan många bli efter fem år. Men smålänning kan man bli första dagen i landet om man är redig, arbetsam och klurig. En del, även infödda svenskar, blir aldrig smålänningar. Hävdar som alltid att Växjöbor och smålänning är bra folkslag.

Vacker familj tillsammans med tjänstepersoner av klass. Helene Karlsson Jacobsson och Suzana Mosevic också var moderator med den äran.


Framför blågul fana. Talade också om varför nationaldag, flaggan och nationalsången. Vi stod alla upp och sjöng nationalsången.


Speciellt högtidstal av Suzana Rovacanin Teodorecu vd för MKEF. En favorit för mig och många.
Till Linnéparken. Bra program, många människor. Proffsigt organiserat. Farligt i vårt land att sätta någon framför någon annan, men det som var " bäst" var Pernilla Andersson. Oj. Utstrålning, närvaro, röst, charm. ALLT. ALLT. Samtalade kort med henne om hennes Sir George Martin Award som hon fick 2013. Och hon fick förmånen - liksom lilla jag en gång - att få äta middag med honom.Vi grillade hemma på kvällen. Mamma på middag.


Underbar föreställning med Kungafamiljen från Skansen. Kungen talade igen om att bygga mycket i trä. Besöket i Växjö förra året inspirerar fortfarande.

Idag. Tidig promenad.  Hos doktor för att kolla två små prickar på ryggen, på jobbet, med mamma och köpa nya skor.


I morgon. Diverse studiebesök.

PS Idag har riksdagen dessvärre beslutat att nästan 9000 unga män utan asylskäl skall stanna i Sverige. Bara m och sd var de partigrupper som enhälligt röstade emot. En c avstod. I  världens mest generösa land får man stanna också utan asylskäl. Bedrövligt. DS


Så en bild som jag fick från Anna som sitter i en radiostudio i Kanada.

Växjö 20180607


Bo Frank