måndag 11 juni 2018

Slaget om Växjö

Det har betydelse vem som styr Växjö. Det står mellan Anna Tenje och Blågröna vilket är alliansen och mp. Mp respekteras för att man går till val som självständigt parti. Men det finns en blågrön gemensam budget för 2019 som skall beslutas i  morgon och på onsdag. Socialdemokraterna med Malin Lauber som första namn på listan har lyckats med konststycket att inte på decennier få med sig något parti för sitt budgetförslag. S har samma kris i Växjö som i Sverige. Svagt ledarskap. Och sd har inte överhuvudtaget varit synliga på sina fyra tomma stolar i Kommunfullmäktige. Tror att de som röstat sd hade förväntats sig att man åtminstone skulle gå på mötena.

Många studiebesök just nu. Och dörrknackning. Olika moderater gör besök på företag, kommunala inrättningar och liknade. Bara i fredags besökte vi kommunens växthus och återvinningsstationen i Norremark som byggs ut.

Två glada medarbetare på tekniska/parken/växthuset. Visste ni att Växjös unika " kaktusförråd" firar 100 år snart?

Helg utan politik.

Idag diverse möten. Tolv glada moderater knackade dörr på Teleborg. Blev rörd. Hade vittne med mig. Alla som öppnade kände igen mig och fler än 50% sa att de uppskattade att jag gjort ett bra jobb! Växjöborna är fantastiska.

Har skrivit insändare om befarad nedläggning av Destination Småland. Hoppas den kommer in framledes. Region Kronoberg kännetecknas av svagt politiskt ledarskap och att de få initiativ som tas kommer från tjänstemän som gör så gott de kan.

Nu två hela dagar med Kommunfullmäktige i Växjö. Torsdag Stockholm. Fredag och lördag moderat valkampanj. På söndag kommer en f d kinesisk student med sin mor. Som skall bo hos oss några dagar. Vi var värdfamilj för fyra kinesiska studenter under två års tid. Synd att vänfamiljsprojeiktet gått i stå. Men vi hittar säkert nya studenter på egen hand. Två gånger har det handlat om att jag hittat några som såg vilsna ut på Kastrup och som frågade om tåget gick till Växjö.......


Bo Frank

Växjö 20180611