söndag 13 maj 2018

Uppdatering! Att gå före i kön - Växjö saknar en juste opposition

Läser att nyanlända flyktingar skall placeras i nybyggda studentbostäder på Teleborg. Det är djupt stötande att människor som saknar inkomst och som varit kort tid i landet ska gå före i kön. När studenter i hela Sverige klagar på att nya studentboenden är dyra är detta inget som bekymrar samhället.
Det finns än värre exempel. I Lund är alla partier förutom lib och sd för att kommunen köper nybyggda bostadsrätter till nyanlända. Detta är helt enkelt inte riktigt klokt.

Kommunfullmäktige idag. S och v nästan uppgivna, få frågor till Blågröna Växjö som styr kommunen. Snarare majoriteten som använder frågestunden till att ifrågasätta oppositionen. Oliver Rosengren sopade mattan med oppositionen idag. Igen. De tar inte ens replik på Oliver. För det vet inte vad de skall svara. Sossarna har haft en kampanj. Kommunhus och station eller 12 förskolor. Nu backar de och säger att de inte ställt det ena mot det andra, utan att det bara var ett räkneexempel. Kommunen har nämligen råd, utan att öka skatten, att både bygga nya skolor och ny station/kommunhus. S kunde heller inte svara på om de ville riva upp avtalet, kostnad 100 miljoner, eller inte. De kunde heller inte svara på om hur de har råd att bygga ny station för kommunala medel. SmP gör en barmhärtighetsgärning som konsekvent vägrar skilda fullmäktigedebatter i Växjö. Fast de gör det i alla andra kommuner i länet. Men  ni kan själva se Öppen kanal. Och bilda er en egen uppfattning. Nils Fransson, lib, Per Schöldberg, c, och Jon Malmqvist kd var också starka i debatten.

Anna Tenje ilsknade till, med all rätt, efter det att s småljuger och använder osakliga metoder. Det är anmärkningsvärt att inte socialdemokraternas kommunalråd Malin Lauber klarar av att försvara sina argument i fullmäktige. Och inga andra, s, kan heller ta debatten.

Dock. Trevlig stämning i fullmäktige. Trots en valrörelse i vardande. Och sammantaget en bra fullmäktigeförsamling. Trots att s kör med Fake News.

Oliver i sitt esse!Hade i dag på fm en guidad tur i Växjö för toppar i KLM och ett antal journalister.
¨
I morgon Regional utvecklingsnämnd. Goda vänner på middag.

Torsdag, diverse möten. På kvällen moderatmöte på pub. Har bjudit med mamma.

Fredag, till Kalmar för Linnéuniversitetets årshögtid. Högtidligt.


Älskar värmen. Solen. Växjöborna som njuter av stråken runt sjöarna. Och mina morgonpromenader när staden vaknar.

Ogillar starkt USA. Bryter klimatavtal, bryter avtal med Iran och flyttar ambassad till Jerusalem. Och konstant diskriminering av svarta.


Bo Frank
Växjö 20180513/15