tisdag 8 maj 2018

Rev - Böneutrop, Löfvén och Ebba Busch Thor

Ingen tillfällighet att polisen sa ja till böneutrop under den s k Prideveckan i Växjö. Dessa ideologiska ytterheter skall väl gå under beteckningen mångfald. Om ingen överklagar kommer jag att göra detta. Prideveckan rätt ok men inte böneutropet. Stefan Löfvén verkar ha problem med att veta hur samhället fungerar. Han säger åter igen att böneutropen får kommunerna hantera. Problemet är ju att kommunerna inte har rådighet om detta. Icke svar är typiskt för Löfvén. Och partivännerna i Växjö kritiserar våldsamt regeringens uppstramning av flyktingpolitiken. Och s kommunalrådet i Växjö har ingen uppfattning om böneutropen.

Delar inte mitt partis uppfattning om parlamentarisk utredning om flyktingpolitiken. Vet man vad man vill skall man agera och inte utreda. Växjös höga flyktingmottagande fortsätter. Det märks på antalet barn som kommer till skolan i Växjö. Och brotten ökar mer än antalet poliser. Brott avskrivs på löpande band. När Aftonbladet rapporterat att 80% av alla våldtäkter begås av utlandsfödda, skall Brå plötsligt utreda etniciteten bakom brott. Det har inte gjorts på decennier.

Jag tror inte någon person sammantaget har en bättre kunskap om vad som sker i Växjö än vad jag har. Gamla goda kontakter inom polis, socialtjänst, skola, försäkringskassa, skattemyndigheter, migrationsverk, medborgares och egna iakttagelser.

I Växjö förekommer mycket som media mörkar. För uppdraget är inte att spela sd och eventuellt moderaterna i händerna. Berättelser om s k ensamkommande är mångdubbelt fler än om månggifte och gigantiska socialbidragsutbetalningar.

Men Växjö är ändå, jämfört med andra städer, en bra plats att leva på. Än så länge.

Jag sprang på Ebba Busch Thor och Anna Tenje i kommunhuset häromdagen. Två damer med skinn på näsan och som de vill. Välskriven artikel idag av Bo Ströberg om kd-mötet i Växjö. Kd är helt rätt ute.


Lyssnade på föredrag häromdagen på kommunens ansvarige för färgsättning av alla planteringar som bl a sker efter klassiska konstverk. Imponerande. Växjö är bäst på det mesta.PS En läsare av denna blogg hävdar, vilket jag har ett svagt minne av, att St Mikaels Katolska kyrka fick nej till klockringning på Väster. Hittar dock inget om detta på nätet. DSBo Frank


Växjö 20180508/11


Bo Frank