tisdag 6 mars 2018

Nämndemän skall inte spegla mångfald - Bo Frank ändrar upplägg!

Jag ser, precis som media, hur man kan få fler läsare med spektakulära rubriker. Men nu ändrar jag det till bara Bo Frank, dagbok och datum. Räknar med att ni av bara den kan dela detta när det behövs.

Vi börjar med Böneutropet. Som av en ren händelse så lyckades Public Service igår fånga in f d biskopens fru som var för böneupprop i Aktuellts sändning! Uppgjort. Visst, jag har själv fått medverka om jag stått får en viss uppfattning. Böneutropsintervjuer i TV; 50 % för och 50% mot, var och en kan ju bedöma om det avspeglar opinionen i Växjö!?

Så till f d biskopen. En av de finaste personer jag träffat. Borde fått sitta livet ut som biskop. Vår vigselförrättare. Krönika i SmP idag. Svensk snällism. I Jerusalem möts olika religioner i böneutrop och annat. Jaha. Amen! Det var bara en detalj som Jan-Olof glömde att berätta i sitt indirekta och välvilliga stöd för böneutrop. Det har ju varit fullskaligt inbördeskrig i Jerusalem och detta område i 60 år!!! Vad är det för föredöme. Skall folk få ta med sig denna konflikt till Växjö?? NEJ!!!

Förra veckan lämnade två av mina vänner svenska kyrkan. Idag ringde en till och skulle lämna. Och det tänker jag göra också om Svenska kyrkan i Växjö fortsätter på en inslagna vägen. Vad händer i Sverige. Och i Växjö?
Idag kom min insändare i SmP. Samma dag skriver media om hur sharialag använts i Solna tingsrätt.
Ofattbart att ett parti kunnat behålla en av dessa politiker högt upp på listor i 10 år samtidigt som personen ifråga står för fundamentalism. Lockelsen att få röster av nya grupper? Som skrämmer bort andra. Och dessa personer försöker ta sig in i olika partier. Partier som vill vara så mycket för mångfald så att man struntar i att definiera och sätta gränser för vad som skall ingå i denna s k mångfald. Svensk naivism. Vill dock behålla nämndemannasystemet. Problemet är att betalningen för nämndemännen är så usel. Skulle vi bara ha proffsjurister skulle knappt någon bli dömd.

Mångfald. Här kommer det igen. I dagens SvD skriver Maria Ludvigsson under rubriken Nämndemän skall inte spegla mångfald. Hon citerar en skrift från Sveriges domstolar. " Nämndemännen i Sveriges domstolar speglar samhällets mångfald med olika erfarenheter, ålder, och ursprung representerar de ett tvärsnitt av befolkningen ". Där har vi det igen. Denna mångfald. Som inkluderar allt; extremism, godhet, ja, vad ni vill. Det viktigaste måste väl vara att man dömer efter lagen. Lagen är väl ändå överordnad mångfald!? Jag får sedan länge knotter av orden kränkt och rasism. Får nu snart addera ordet mångfald till denna lista. Ett ord som blivit ett mantra och där alla åsikter kan rymmas.


Gått på stan idag. Till Konsum Norremark. Det bästa med mitt "nya" liv är att jag får tid att pratat med människor.

På kommunen vid 06.00. Moderatmöte 08.00. Runt sjöarna. Vad det händer i Växjö. Positivt det mesta. Alla optikerbutiker tävlar med fina skyltfönster, med Beatles och John Lennon.


Fädernas kyrka. Psalm som raderades av ett rött politiskt kyrkomöte!? Vår kyrka har funnits här i 1000 år. Frivilligt att komma in. Inga högtalare som förkunnar att Växjö
är en kristen stad.  Eller långa Fader Vår. Eller att vår Gud är den enda sanna Guden. Ärligt talat. Får se hur det går i valet. Om man skall göra Kristina och Karl-Oskar sällskap? Dock ej USA!

Danmark, Norge, Finland, Portugal, Spanien duger.

Nja. Kommer vara den sista personen som lämnar Växjö. För att försvara Anna Tenje. Rättsväsendet firar 100% brottsuppklaring för pensionerade snickare och småbarnsmammor som fått med sig en scoutkniv av misstag. MEDBORARGARE!!!

Vill ni ha det på detta sättet?

Gör revolution!? Husguden Edmund Burke ledde i bevis att det ofta blev värre efter än innan revolution. Se den s k arabiska våren! Men tänk tanken.

Hustrun kommer snart. Vad väntar?


Isterterband från Lammhult, kapris och rödbetor och en kall Samuel Adams. Priviligierad, ja. Möten
hela dagen i morgon, torsdag och fredag.

Ring mig gärna med tips, undvik att mejla. Måste diarieföra mejl som är knutna till jobbet som borgmästare/ordf i fullmäktige.

Mejla gärna hellre bo.frank@moderat.se så behöver det inte bli offentligt! Om du inte uttryckligen vill det.

 Ni är mina bästa vänner, som läser detta!

Nån som vill köpa Märklin billigt? 120 spår, växlar, 25 vagnar, en del lok och en massa annan plock?

5000 för en hel låda med dessa saker!? Eller vad vill du ge?Bo Frank
Växjö 20180305/06