fredag 9 mars 2018

PS Böneutrop igen - Exit Monica - Mello - Islamafobi


Torsdagen började på ett sätt som retade upp mig en hel dag och fortfarande lite störd. Frukostmöte med ett föredrag som var det värsta jag hört i hela mitt liv. Förmodligen inom ramen för åtal för förtal 100 gånger om. Till kommunen för diverse sysslor. Blev bjuden på lunch av en av mina favoritkompisar på Vida. Oj, säkert 400 personer som lunchade där. Jäkligt bra mat. Kända och okända. Tillbaka till kommunen. Invigning av utställning på Alvesta konsthall. De har lyckats " fånga" en Curator som skulle kunna ha ett toppjobb i en storstad i världen. Med ett CV så att man bleknar! Veronica Wiman. På foto med Katinka Schartau, utställningsansvarig och Robert Owen, känd f d medarbetare i SmP och som nu är ordf i antikvariatsföreningen. Foto,  Anders Ohlsson, en kulturarbetare av klass och Veronicas företrädare. Alvesta!!?? Har inte på alla dessa år lyckats få upp en skylt eller logga som visar att det finns en konsthall i gamla stationen. Sa till ansvariga, ring kommunalrådet och be att den kommer upp inom en vecka. Annars återkom till mig så får Regionen eller Växjö fixa detta!! Inte en enda politiker med vid invigningen!! " Bara " den trevlige f d kd politikern Kauko Antbacke. Som vågat skilja sig från mängden, vilket inte gick i längden!


Kulturen är den enskilt viktigaste utvecklingsfaktorn!! Som får felräkningspengar i offentliga budgetar!
Styrelsemöte med moderatföreningen i Växjö. Till Palladium med mexikanska solen och såg filmen
Una mujer fantástica. Filmen som häromdagen slog Sverige, som väl var, och fick en Oscar för bästa utländska film. Tur att man inte på förhand kollar vad det handlar om. Men gick hem med ganska stor behållning.

Idag. Promenad runt sjöarna med god vän. Lunch och valplaneringsmöte på Kök 11. Anna Tenje och Team Tenje i toppform. Går vi till val på Team Tenje? Inte alls dumt. Det kommer mycket framöver. Det kan jag lova. Anna entusiasmerar och är en vinnare.

Till IT-enheten för diverse strul. De är så bra. Satt så i intervju med smart masterstudent från LNU.

Hem. Lugn kväll med lilla frun. Otroligt. Varken gäster eller bortbjudna. Torkade ytor i köket. Alltid intresserad över vad folk har på sina kylskåp/frys. Det och bokhyllorna är det som jag kollar in när man är bortbjuden! Rensade idag en massa lappar om möten etc. Bara bassortimentet kvar. Men det byts lite varje år. Bild på överdelen av vårt kylskåp.

I morgon. Skall prata på ett möte. Vi går på Vipers. Och runt sjöarna. Söndag. Kyrkan? Och på kvällen på Palladium igen. Lady Bird. Tror på den filmen. Måndag morgon till Stockholm. Har diverse möten där hela veckan. Det har " klumpat ihop sig " så.

Kommer att få träffa många Växjöbor denna helg lite över allt. Oväntad och bra insändare av Stefan Leo.

Så. Thomas Karlsson. Den tjänsteman som dragit in mest pengar till Växjö av alla i kommunen under decennier. Thomas/näringslivskontoret med uppbackning av politiken gjort att Växjö intar en särställning i Sverige för näringslivsklimatet. Thomas har varit en skatt för Växjö.

Trevlig helg alla Växjöbor. Och speciellt till alla er som gör någon föreningsinsats i helgen. Och apropå föreningar. Tror på Öster. Och kul att Rita Kivumbi är kvar i Växjö.


Ser i dagens SmP det jag vetat länge. Att Monica Widnemark trappar ner. Blir inte förvånad om hon fortsätter som ordf i fullmäktige. Om inte s nu förlorar utan Monica. Monica har varit ett av länets bästa och trevligaste kommunalråd. Har skämtsamt kallat Lessebo för Nordkorea. Och ibland har Monica presenterat sig som Nordkorea då hon ringt. Det är det kommunalråd i länet man har haft det allra roligast med. Måste nu kalla Lessebo för Lessebo eftersom inte Monica valt att sitta på livstid!!!

Lyssnat på Radion och på människor på Fort Knox Arena. Liberalerna på riksplanet, anser till skillnad från lib i Växjö att man skall ställa sig tveksam till böneutrop. Och att man ser det ser det som allvarligt att fler och fler små flickor har slöja. ( Jag är för den danska linjen, som ni vet. Som idag omfattar alla de stora borgerliga partierna och socialdemokraterna )

Träffade flera personer som vill lämnas svenska kyrkan i Växjö. Kommer att rapportera om detta före media. Kommer att ställa frågor om hur medlemssituationen har utvecklats på de kyrkliga församlingar där jag kryssats in. Och apropå kyrkan, å är Visby att gratulera som får vår Domprost som biskop. Bra förkunnare av Evangeliet och folklig.

Hör radio, läser mängder av tidningar varje dag och fysiskt några. Drömmer mig bort varje söndag morgon i SvD:s resebilaga. SvD har rätt. Mello borde sändas i barnkanalen, men utan svordomar och annat. Såg inte detta, det fanns bara en enda vettig artist. John.
Tänk om man skulle ha SM i friidrott ock kvotera in sådan som jag!?

Mycket i tidningar om kvinnoförtryck i muslimska länder. Men den som påtalar detta när det äger rum i Sverige är antingen islamofob eller rasist - eller bådadera för säkerhets skull.

Jag läser tidningar från många länder. Det som skiljer är fortfarande att "kulturvänstern" sätter agendan för vad som är rätt eller fel i vårt land. Den finns över allt. Är smakdomare, bestämmer agendan för reportage och liknande.

Vet ni att socialdemokraterna ville förbjuda parabolantenner för att folk inte skulle få in nyheter från utlandet?! Och att ett borgerligt parti ville beskatta införande av datorer för att inte folk skulle bli arbetslösa?!Bo Frank, Växjö 20180309/10/11