söndag 4 mars 2018

Knäppgökar på möte? Heberlein VS Modéus

Odramatisk vecka och dramatisk helg på sitt sätt. Det sista dock på det personliga planet. Det trevligaste med veckan som gått vara att träffa alla medborgare. Säkert över 1000 personer på alla möten, besök och liknande. Och minst lika många har " träffat" mig på kommunfullmäktige och regionfullmäktige via TV. ( Moderaterna i fullmäktige i Älmhult har utmärkt sig på ett genant sätt ) Älskar att träffa folk. Alliansen i regionen vinner varje debatt. En av  alla vassa talare är Anna Zelvin, kd, i sitt esse i talarstolen. Och glada och sociala moderater från Seniormässan. Ingemar Svalander hade bemannat det moderata båset. En av alla moderata slitvargar.

Gjorde nedslag där både i torsdags och i fredags. Trevligt på alla sätt så när som att man inte kunde köpa varm korv. Lyssnade både på Tommy Svensson och Lennie Norman. Och på en del annat. Idag mattor ute i Blekinge. Mer snö där än här.

Har i em skrivit svar på Amnestys insändare. Och läser i kapp helgens tidningar. Svenska Dagbladet är en guldgruva. Intressant och lite elakt när SvD:s miljöreporter rapporterar från möte med  s k klimatförnekare. Män i min ålder och uppåt. Brist på kvinnor. " Vanligast är dock förklaringen att kvinnor inte har tid att sätta sig in så komplicerade frågor. De jobbar och tar hand om barn" säger flera personer. Kanske behövs inget frågetecken i rubriken. Intressant debattartikel av Lid:s gruppledare i riksdagen under rubriken Skulle Strindberg ha fått kulturstöd i dagens Sverige? En  modehistoriker botaniserar om färgen rosa.

Plusgrader på Svalbard och medeltemperatur över det normala 84 månader i streck. En annan Jenny, i SvD, Nordberg skriver alltid så initierat om USA. Läser också om hur miljöaktivister mördas runt om i världen. Reagerar över mediabilden. I Tyskland sliter man med demokratin. Och Putin låter sig bara väljas om och behandlas med respekt av media. Kanske dags för Amnesty att reagera?`

Glad över att läsa om allt trä i SmP. Växjö är den mest framgångsrika kommunen i landet i de flesta avseenden. Glad över att ha bidragit till detta. En hemlighet är att talanger får blomma i Växjö. Inom alla områden. Det finns inte plats för Jante i Växjö. Växjöborna är fantastiska.


PS Ser Ann Heberlein debattera böneutrop med biskop Modéus i Aktuellt ikväll, måndag. Var och en får väl bedöma argumenten. Bara att titta på Play. Anser inte helt oväntat att Ann Heberlein rodde hem debatten rejält. Förstår inte var vår svenska kyrka är på väg. Och som Ann sa, rätten att slippa böner på offentlig plats är också viktigt för dem som flytt från muslimskt förtryck! DS


Bo Frank
Växjö 20180304