tisdag 23 januari 2018

Vem blir chef för s i Växjö?

Ser i media att många mp-ministrar och nu senast Alice BK inte utesluter att regera med m efter valet. Kan man strama upp flyktingpolitiken med s kan man göra det med m. Och städer som Växjö och Helsingborg där Blågröna styr är bra på miljö!

Njuter av reportage i P1 om Sveriges EU-kommissionär Cecilia M. Lysande i sitt ämnesområde. IQ, förmåga, entusiasm och kan fem språk. Vill dock inte ta över Lib.

Så till Växjö. Gunnar, Malin eller Thomas. För s?  Det har blivit lite som De tio små n-pojkarna(flickorna) inom s i Växjö under årens lopp. Man skall aldrig räkna ut någon eller sätta sig på höga hästar. Eller ta ut något  förskott. Eller få hybris. Det som ser ut som en promenadseger för Blågröna och Anna kan ändras.

Gunnar S slår alla med hästlängder. Kunskap och kunnande. Självlärd. Kärv, bister och en vänfast person. Knallröd. Dock ingen valvinnare eller en person som vill stå i rampljuset i snygg kostym. Gillar Gunnar. Och Gunnar har varit ett stöd och bollplank för alla s. Begåvad till max.

Thomas. Ny i Växjö. Inte bra!? Hade inte lätt för Thomas i början. Men har lärt  mig tycka om hans lite ovanliga och resonerande sätt. Som vår partiledare. Thomas är en jäkla bra person och det var min spontana tanke att, det blir han. Thomas kan vara personlig. Gillar det. Lågmäld men med vilja.
Vinnande sätt.

Malin. Vågar s ta chansen en gång till? Har lärt mig uppskatta Malin för hennes personlighet. Det är väl ingen tvekan om att Malin får frågan om hon ger ett starkt JA. Malin har en förmåga att överraska. Och Malin kan politiken.

Många partier idag sitter fast i kvinna/man. Man/kvinna. Bra över tiden, men kanske inte exakt i alla val och alltid.

Är idag bara stolt ännu en gång över att jag såg en person som var bättre än vad jag var. Anna Tenje.

Kommer att göra allt för att se det positiva i den person s väljer! Och så fungerar politiken. Ingen kommun i landet har sammantaget bättre politiker än Växjö i Sverige.
Bo Frank
Växjö 20180123


Bo Frank