lördag 27 januari 2018

Tenje vs Lauber

Anna Tenje och Blågröna leder Sveriges mest framgångsrika kommun. Men det finns utmaningar. Kronobergs län ligger i topp med flyktingmottagande men integrationen funkar inte tillräckligt bra,  infrastrukturen behöver förstärkas. Våra företag har ett oerhört stort behov av att anställa kompetens som inte finns. Det handlar om att stärka Växjös attraktivitet. Arbete tillsammans med företag och universitet. Att fortsätta leda det gröna arbetet. Anna Tenje sliter med problemet att sossarna kört polisen i botten - minus 30 poliser i Växjö, anslag till vägar och järnvägar som inte räcker.

I detta läge väljer den person som vill utmana Anna Tenje som kommunens ledare att som första åtgärd vill att Växjö skall bli först i världen med att registrera att s k tredje kön. Som om inte detta vore nog kommer förslag nr två. Att som första kommun i Sverige ( kanske i världen ) erbjuda tjejer gratis mensskydd. Inte ens någon vänsterpartist har motionerat om detta. Och varför inför inte s detta där man styr?

Jag hörde på PRO,  jag träffade en s k metallare på stationen idag på förmiddagen,  att man undrar vad som hänt i ett parti som varit delaktig i Växjös utveckling. Men det är bara att tacka och ta emot. Vad blir nästa förslag? Att alla äldreboende skall servera veganmat?


Bo Frank
Växjö 20180127