fredag 19 januari 2018

Malin Lauber flummar runt - Åkesson i toppform - och så var det bara en...

Första "väckelsemötet" denna vecka var vårt moderata gruppmöte i måndags. Tre gånger fler deltagare än på s gruppmöte. Stämningen på topp. Innan mötet höll Oliver en föreläsning i ett fullsatt Kronobergsrum om hur Växjö minskar socialbidragen mest i Sverige. Olivers föreläsning skulle kunna ge högskolepoäng. Sveriges vassaste och mest pålästa socialordförande. Jag har under alla mina år i politiken aldrig för upplevt en sådan entusiasm. Blev dock förkyld igen. Har varit det fler gånger i år än under de senaste decennierna. Som om jag har tid för sådant. Gått på halvfart denna vecka, men på jobbet varje dag.

Onsdags. Beatlesföreläsning på ett knökfullt Domkyrkocentrum. PRO. Beundrar Eva-Britt för hennes slit och engagemang. Nu ordf i PRO. ( Pensionärernas revolutionära organisation) Inte att förväxla med PLO. Har alltid haft ett gott öga till Eva-Britt. Av diverse personliga själ också. De förärade mig en fin flaska.

Igår. Rotaryfrukost. Rekordantal besökare. Kompislunch på de Lux. Bra mat. Förkylningen ger sig, om inte böldpest, kolera eller nåt annat tillstöter. Därefter väckelsemöte nr 2. Almis kapitaldag. Den avslutande seansen hölls av Henrik Mitelman som är som David Batra fast ekonom/ekonomijournalist/egen företagare. Lysande. Makro och mikroekonomi och vad som kommer att hända i världen. Readly, Torsten Jansson, Ymer. Almis kloka medarbetare och Almis lysande vd Catharina Värendh Boson. Vi gick därifrån i ett lycksalighetens rus.
Läste en massa negativa artiklar om klimatet. Är det så att det känns så hopplöst så att vi gett upp? Så slutade inte den dagen i dur.

Idag. Runt sjöarna på morgonen. Lunch på PM med mamma. På jobbet. Ikväll - Växjörevyn. Med mexikanska solen och herrskapet Tenje.

ÅKESSON. Tänker varje år. Växjö-revyn kan inte bli bättre. Jodå! Ännu bättre. Som att trotsa naturlagar! Åkesson är i toppform.

Ny seans.

I morgon, snabbfärd till Blekinge, mamma på middag.

Söndag. Fresas Salvajes, Wild Strawberrys - eller Smultronstället på svenska. Skall introducera filmen. Beröringspunkter som alltid med Strindberg. Ett drömspel!? Världens bästa film, Fanny och Alexander - för lång. Det sjunde inseglet - för förutsägbar. Min favorit Persona - för smal? Det fick bli Smultronstället. Skall utveckla varför när jag presenterar filmen. Herrar B och S har också beröringspunkter med Beatles. På sitt sätt. Ur ett kaotiskt liv kunna prestera så extremt mycket på ett så strukturerat och målmedvetet sätt!!! Arbetsinsatser som saknar motstycke. Tur det inte fanns en försäkringskassa och svenska trygghetssystem. Då hade Strindberg, Bergman och Beatles sjukskrivit sig efter att ha gått in i den s k väggen efter utbrändhet. Motgång är inte längre en del av livet.  Och minsta snöflinga är åtminstone en Klass 1 varning. Ingen kommer i närheten av Bergmans produktivitet. Eller Strindbergs, eller Beatles!

Älskar Smultronstället. Dramatisk, rolig, vemodig, mystisk - Bergmansk. Bach. Skådespelareliten. En fotnot. Den 18 årige Gösta Ekman är regiassistent. Och Körkarlen var förmodligen den film som IB sett flest gånger. Och Beatles/Lennons smultronställe var Strawberry Field.

Kan bli ett fjärde "väckelsemöte/seans" denna vecka.


Trevlig helg tillönskas Sveriges bästa folkslag och andra läsare av denna dagbok.

Dessvärre en bild som inte är lysande på Catharina och Mitelman.

Filmen jag håller upp köptes i Mexico City.

UPPDATERAR DETTA LÖRDAG O ÄNDRAR LITE.


Malin Lauber har pekats ut som socialdemokraternas första namn i Växjö. Och sedan dess är hennes första utspel så besynnerligt att man inte tror det är sant. Att Växjö skall införa ett tredje kön genom att folk skall få fylla i detta på kommunala blanketter. Att driva en sådan fråga på nationell nivå går att göra, även om jag är emot. Men att Växjö kommun skulle dra sig undan alla nationella riktlinjer, ställa sig utanför alla jämförelser och o princip göra våra statistiska uppgifter värdelösa över en natt. Detta är bara ogenomtänkt flum. Förmodligen inte ens lagligt och i så fall den första kommunen i världen som skulle tillämpa detta? Hur gör  s k registerledare i socialtjänsten där socialbidragen - enligt moderat initiativ - går till kvinnan? Skall underåriga få bestämma tredje kön? Man tar sig för pannan. Förslår att s inför ett tredje kön i Lessebo där har egen majoritet. Tror att Monica Widnemark som precis som jag haft öronen mot marken och alltid valts om med många kryss, inte ens skulle kännas vid att en partikamrat har sådana tankar. Varför inför inte s detta i Malmö och Göteborg där man styr. S i Växjö håller på att bli ett extremt parti. Egentligen bara att tacka och ta emot! Vi lever snart i de extrema minoriteternas tyranni där det mest udda blir PK.

Sista delen av rubriken lite långsökt eller kanske inte. Först rätt svar belönas utan att jag hänger ut detta på bloggen. Mejla inte, ring.

Jodå. Blekinge gick bra. Tidigt, trots sen kväll/natt igår. Nils och hans revygäng är otroliga. Otroliga.

O sen på Pizza Hut  i Växjö med mamma. Lunch. Till Växjö Elektriska och ny golvlampa till mor. Får nu andas ut en stund innan mamma kommer på  middag....


Bo Frank
Växjö 20180119/20