tisdag 26 december 2017

Snart smäller det! Mord på löpande band!

Så är juldagarna, snart och äntligen till ända. Har av olika anledningar, som man inte behöver psykoanalytiker för att klara ut, alltid haft det svårt för jul. Vare sig det varit utomlands eller hemma. Nästan värst utomlands trots allt. Den lugnaste dagen borde vara den stillsammaste. Botaniserar inte mer om detta nu.

Tillbringat åtskillig tid i köket. Och mexikanska solen har städat och fejat. Nåja, rätt OK ändå. Var med Anna T på sjukbesök dan innan julafton. God vän som haft otur. Mexikansk kille, Carlos, anlände för att vara hos oss. Och så har det rullat på. Region Kronoberg litar inte på mänskligheten. Bild utanför avd 13. Vem skulle komma på tanken att hoppa upp där i sörjan. Och varmt. Nästan samma temperatur som på midsommarafton. Den globala uppvärmningen ändrar allt. Nu också myggor på Lanzarote som kan ge Gula febern och andra käcka saker. Pelargoner som står i kruka ute är fortfarande gröna. De borde blivit " knäppta " för länge sedan. Detta räcker för bevis för global uppvärmning, global oordning och globalt kaos.
På polisen på julafton. Vare sig media eller jag vågar avslöja hur det är. Underbemannade poliser som sliter och grava systemfel. Utländska ungdomsgäng härjar fritt i Växjö. Och värre blir det.

Julafton. SvD kom och gav tröst. Oetiska och kass julvärdar i TV som man tvingades utstå innan
Kalle Anka. Pustade ut med Kellys hjältar fram på natten.
Juldag. Växjö som en spökstad. Behållningen var bl a Julgudstjänst i värdens vackraste kyrka. Och kungens jultal.  Och underbara barnbarn till mexikanska solen som övernattade. Barn som äter allt utan gnäll. Haft tid att läsa lite. Boken om Fröken på Huseby är en klenod. Som alla borde läsa som bor här. Träffade damen, en eller kanske två gånger. Är annars inne i en period om att läsa om. Blev extra glad av att få julhälsningar från fjärran. Tre av våra fyra " kinesflickor" sammanstrålade i Kina och skickade kort till oss. F d studenter som vi var varit vänfamilj åt.

Annandagen. Promenad runt sjöarna. Har besegrat min farsot för denna gång. Slapp gå på stan. Ogillar att handla. Och ogillar presenter i största allmänhet. Del av julens trauma. Andra jobbar. Soptömmare, raska ungdomar som är sköter sitt. Vietnameser som målar naglar.
Hur klarade kvinnor sig innan det fanns sju eller åtta "nagelbutiker " i Växjö? Fler som jobbar. Vården, polisen och socialtjänsten. På Konsum och ICA. Vissa tar det som givet att vara lediga. Min första " lediga " julafton sedan 1991.Inte förvånande att det stulits raketer i Växjö.  Två försök redan i år. Kreativiteten hos dessa killar borde kunna leda till jobb, men det behövs ju inte för att få det att gå runt i Sverige. Det skulle vara totalförbud att sälja dessa mordvapen. Gärna bild i tidningen på dem som sätter upp olagliga skyltar för fyrverkerier!!!


Mässling i Göteborg. Tidsfråga innan Växjö kommun kommer att kräva intyg för vaccination för att ta emot barn på dagis. De som inte har detta får väl stanna hemma eller vistas på andra dagis. Tidsfråga innan kommuner tvingas betala skadestånd till barn som blivit smittade.

Äntligen. Till jobbet i morgon. Två möten. Och glädje över at få umgås med nära och kära när det inte är julafton.

God s k fortsättning.


PS Lyssnar på P1. Hur miljöaktivister mördas på löpande band runt om i världen. Korruption och profithunger är förklaringen. Har skrivit det många gånger. Korruptionen borde vara det första och ett av de övergripande målen för Agenda 2030. Det finns inte ens som ett klart definierat delmål. Glad att miljöaktivisterna i Sverige sitter i regeringen. Faktiskt. Som alla vet. Men ett hållbart samhälle är inte ett samhälle med obegränsad invandring. Läser också på nätet att länsstyrelsen arbetar förebyggande mot terroristattacker. Det känns tryggt och bra. DS


Bo Frank

Växjö 20171226/27