fredag 29 december 2017

Betyg på 2017 och på Bo Frank - tävlingen avgjord - Ringo adlad

Redan efter några minuter kom rätt svar! Bo Ek! Så, behöver ej mer mejl om detta!2017 blev inte som jag tänkt mig, men i de flesta avseenden bättre än förväntat. Det är som alltid plus och minus.

En oerhörd lättnad att inte vara den som har det yttersta ansvaret i kommunen. Jag hade skruvat upp en tillgänglighet till mer än 100%  för allt och alla och jobbmobilen var påslagen 25 år dygnet runt. Och alla mejl besvarades personligen varje dag, alla dagar. Därför totalt vansinnig när inte tekniken var på topp på samma sätt som jag. Trodde att jag skulle få "mer tid", men det gick från 75 timmars vecka till i princip 40-timmars vecka.

Stortrivs med jobbet som ordförande i kommunfullmäktige. Älskar att ha som huvuduppgift att företräda Växjö hemma och borta. Och har kunnat tacka ja till fler framträdanden om Växjö, klimat och miljö, Beatles och en del annat. Men blir kräsen. Springer inte på alla bollar. Om det inte handlar om att företräda Växjö i Växjö. Har satt på mig den fina borgmästarekedjan någon gång i månaden.
Det var Mello i Växjö, Innebandy-VM, stora kongresser och konferenser. Kungabesöket på nationaldagen var en höjdpunkt. Det händer extremt mycket i Växjö. Och mer kommer. Hela KF kommer att få veta en del om detta på nästa möte. Före och samtidigt med alla medborgare. Kommunfullmäktige kommer att få mer info än någonsin och tidigare.

Det har kliat i fingrarna ibland att lägga mig i politiken. Men har som lovat inte gjort det, på det lokala planet. Får prata av mig internt på våra tisdagsmöten med det inre moderata "kabinettet". Anna har gjort det precis så bra som jag trodde. Vågar inte säga bättre eftersom det kunde tyda på att jag var tveksam. Men det har gått så jäkla bra. Och stämningen i Blågröna Växjö är på topp.

Jag har däremot inte fått den tid för att skriva som jag trodde, kanske tid,  med inte koncentration. Jag är glad att Anna låtit mig fortsätta vara partiets företrädare i vår miljö- och hållbarhetsberedning. Det och ordförandeskapet i fullmäktige var helt nödvändigt för att jag skulle få behålla mina internationella uppdrag. Har en del i Regionen, på SKL och i Almi. Och en del i kyrkan eftersom jag blev inkryssad där.

Familjen mår bra. Det viktigaste av allt. Men för många andra som gått bort under året. Gunnar Elm, Lennart Wärmby och Hans Wieslander för att nämna några. Och det var nära för svärmor. Vi åkte i all hast till Mexico i våras. Men nu är det stabilt dåligt.

Gläds över alla fantastiska Växjöbor. Världens bästa folkslag!

Sverige är dock i fritt fall. Antalet poliser minskar och antalet statliga byråkrater ökar. Försvaret existerar inte. En sak säger allt. Alliansen och sd vill i riksdagen att polisen skall få sätta upp övervakningskameror runt polisstationerna. S säger nej. Skandalöst. Och staten vill inte ens att muslimska skolan, som eldhärjats, skall få bevaka sina egna lokaler fast Anna Tenje och kommunen tillstyrkte. ( Sen anser jag å andra sidan att alla religiösa skolor borde förbjudas för att öka integrationen ) Gangsters och kriminella styr Sverige, inte regeringen. Förfallet började med Reinfeldt/Ask och har accelererat. Jag var först ut i Sverige med att blogga om en social bomb. Vår nye partiledare använde det uttrycket igår! Sosseministrar betalar extrema pengar till konsulter för underlag att läsa upp enkla hälsningsfraser för ett inviga nåt. Både ministrar och kommunalråd måste åtminstone behärska engelska.

Är f ö lite besviken på f d politikerkollegor i ett avseenden. De är för rädda för media. När jag skrivit något kontroversiellt inlägg om invandringens baksidor får jag ryggdunk mellan skål och vägg från politiker från alla partier t o m från v. Politiker är livrädda för att uttala en åsikt. Det är hummanden, skall titta på, skall fundera bla bla bla. Och när en politiker uttalar sig on nåt är det därför att media ringt, inte för att de velat. Kan exakt hur media fungerar efter alla dessa år. De är t o m för snälla mot alla politiker som inte har en åsikt om nåt. Och de vägrar underrätta medborgarna om det politiska haveriet i Region Kronoberg som inte längre är en politisk styrd organisation. Hoppas att Alvesta blir det åtminstone framöver. Det finns f ö riktigt stora saker som skulle kunna bli underlag för artiklar. Men nu förtiden går inte journalister runt och pratar förtroligt med folk. Man får inte veta allt på facebooksmörja, Twitter och andra psedotillstånd. Politik är hantverk. Alla goda yrkesutövare måste kunna hantverket. Kockar, snickare och skomakare. Och vi har en rikspolischef som om vi skulle ha en arbetsbefriad malaj att vara ÖB.

Lite betyg. Avser Riks. Lokalt har jag ingen åsikt.


M. MVG äntligen..
S. IG eftersom man inte klarar trygghet och välfärd.
KD. VG, gör allt men det vill sig inte.
Lib.VG.  Bra partiledare, men det spretar lite om liberalismens själ.
C. VG det mesta bra, utom flyktingpolitiken.
Sd. G Bra och skickligt partiledare, deras politik har till en del blivit s och delar av alliansens. Men nej till EU, Klimat och Nato. Tyngs av detta.
V.  IG eftersom det är ren populism och drömmen om en socialism som aldrig fungerat.
MP.  VG. Stor respekt för mp. Kunde varit mitt nästa bästa parti.  Otroligt bra ministrar. Bolund i världsklass. Men på samma planhalva som c och v när det gäller integration.

Kyrkan. G. Svårt att tillgodose alla. Dock en präst i Svedala som gick till angrepp mot ungdomsgäng som trakasserar äldre. Hos oss, lite av att sopa problem under mattan. Den dagen kyrkan inför hen som nationellt språkbruk lämnar jag. Det får räcka med att jag inte längre kan stämma in i Fader vår.

Polisen MVG i Växjö. Med de resurser som finns. Nationellt katastrof. Se betyg s.
Försvaret. Streck. Det finns knappt.
SvD. MVG. Världens bästa ledarsida. Den tidning i Sverige med flest kvinnliga chefer.
Grönköpings Veckoblad. MVG.
DN. Streck, läser aldrig DN.
SmP. Har ingen objektiv åsikt.

Public Service. G Det bästa och det sämsta. Vulgaritet och smörja. Babel och annat i toppklass. Radio Kronoberg bättre än på länge. Epstein och Nordgren i P1 bäst i världen. Bra med det enorma Bergmanåret nästa år. Och ganska övertygad om att "demonregissören" inte kommer ut som metoo.

Metoo. G. Synd bara att det gått inflation i detta så att man inte skiljer på nyanser.
Kränkt. IG,. Vem är inte kränkt?
Rasist. IG. Rasist är den som ber någon att inte cykla på en dam med rullator på trottoaren.
Gått in i väggen. IG var och en som känner sig kränkt har rätt att sjukskriva sig.
Musica Witae. MVG.
Regionteatern. G, kan åter hitta sin publik - om man vill ha någon?!
Kungahuset. MVG.
Svensk Natur. MVG.
Föreningslivet i Växjö. MVG
Kyrkorna sammantaget i Växjö. MVG
Företagarna i Växjö. MVG.
Infrastrukturen i Sverige. G. Gigantisk förbättringspotential.
Sverigebilden. G. Börjar krackelera.
Leif GW. MVG. Tänk att kunna tilltros med att kunna allt om allt.
Läkarkåren. G. En vit rock är ingen garanti för att man behärskat allt och Sveriges mest skyddade yrkesgrupp med den starkaste kollegialiteten.
Tingsrätterna. IG. Är alla söndagsskollärare som tror på allt?
Svensk Näringsliv. G. Måste hitta ledare med moralisk kompass som tror på att man skall göra rätt för sig både som anställd och företag.
Paul McCartney. MVG. Ny skiva inom kort. Den störste efter Bach, Beethoven och Mozart.
Min hustru. MVG. Att stå ut med mig är en bedrift.
Jesus. MVG. Större än Beatles - också på nätet.
Trumpt och Putin. IG. Sätt dem på en gemensam rymdraket oneway.
Elisabeth Massi Fritz. MVG. Född i Växjö och en positiv bild av rättsväsendet.
Ingmar Bergman. MVG. Väntar på nästa år.
Cheryl Jones Fur. MVG Min favoritpolitiker i Växjö. Vi är så lika och så olika. Den enda ledande politiker i Växjö som doktorerat dessutom.
Andres Hedrén. MVG. Vår vattenexpert. Lyskraft som förvaltar och utvecklar vårt miljöarv.
Kommunens tjänstepersoner i allmänhet. MVG.
Lätt att se dem som jobbar nära mig.  MVG. Monica Sandberg, Anna Karlsson, Julia Ahlrot m fl.

Bo Frank. VG. Finns alltid förbättringspotential. Det blir klart billigare för skattebetalarna om jag får sitta flera mandatperioder. Då skjuter man på kostnaderna för ett nytt porträtt.
Anna Tenje. MVG. Kommentarer överflödiga. Dock. Granen på Stortorget mindre i år.

Detta var vad jag hann med på en timme.  Kanske kompletterar. TACK TILL ALLA LÄSARE FÖR ÅRET SOM GOTT. Jag känner ert stöd även om ni inte delar allt vad jag tycker. Men det vore omöjligt.


Bilden? Var på Liljevalchs i januari. Köpte denna bild? Vad heter konstnären? Den som först mejlar mig får en Beatlespryl. Bilden heter Mothers Natures Zorn!! Beatles gjorde en låt som hete Mothers Nature Son. Vita albumet. Behöver vi förklara att Magnus Uggla satt med i juryn som tog ut bilder? Jag tycket denna är läcker..

Fick många rätta svar snabbt. Men sätter inte ut vinnaren för att inte avslöja de som har förmånen och den goda smaken att läsa min blogg!

PS Yrkeskriminella i Växjö och andra kommuner får socialbidrag. Sekretessregler hindrar samarbete i detta och i en massa annat. Bra att Oliver Rosengren vill sätta åt fuskare och kriminella! DS

PS PS Äntligen. Ringo adlad. Blir sir Richard. DS DS


Bo Frank
Växjö 20171229/30