torsdag 21 december 2017

God Jul! Porträtterna! Magdalena Andersson

Rejäl bondförkylning samtidigt som Marie Nyreröd berättar i P1 om Bergmans hypokondri och om det stora Bergmanåret - 2018.

Det smög på mig i tisdags på fullmäktige. På förmiddagen hade jag varit på min första hälsokontroll. Då var alla världen bra. Blev så avslappnad av det så jag blev mottaglig.

Bra fullmäktige. Bra stämning. V skiljer dock ut sig och är helt isolerade. Och småljuger och insinuerar. Hostade och nös. Försökte skapa bra stämning. Utlovar många spännande föredrag nästa år. Men hur jag lyckas ligger som alltid i betraktarens öga.

Julavslutningsprocedurer. Många att tacka och uppvakta. Sedvanligt julbord för gamla förvaltningschefer och kommunalråd. Och skaran f d kommunalråd har nu krympt till Carl-Olof och jag själv. På Kök I 11.

Möte med Sydafrikanätverket. Skall ersätta Anna Tenje på ett projekt i  januari i Sydafrika. Hostade och nös. Möte med kommunens miljö- och hållbarhetsberedning.

Idag. Sov en hel natt,. Fick dunderhostmedicin av vårdcentralen. De är bra på Centrum!

Justering av protokoll. Några små möten och lite glögg på m expen.

Dagens behållning var dock att läsa hela Jayne Svenungssons installationsföreläsning i SvD om min favorit Torgny Lindgren. Fantastiskt. Kände igen alla citat. Svenska akademins ständiga sekreterare, professor och kvinna installerar en annan kvinna och professor. Känns bra med tanke på aktuell debatt.

Bilder. Anna och jag. Från förra året. Skall innan årets slut summera mitt första år som "friherre" och utsläppt från min elektroniska fotboja. Har börjar få perspektiv på det hela. En enorm anspänning har släppt. Bild på Benny och Benny. Media älskar detta. Vad kostar det? Avundsjuka. Kommer snart. Kanske borde pengarna gå till vården?  Eller till skolan. Tradition i Växjö att fullmäktigeordförandena - och inte kommunstyrelseordförandena som haft makten - får porträtt efter sig!!?? Infördes f ö under sossestyre. Vem vill vara utan biskopsporträtterna på Östrabo? Tur jag inte fått frågan av SmP om min syn på detta. Hade sagt nåt dumt kanske. Nej. Alla skall vara gråa, jämlika och klä sig i säck och aska. Skulle vänsterretoriken bestämma skulle ingen utom vänsterns hjältar finnas på bild. Men i praktiken är det ju så att där socialismen har styrt har hjältedyrkan av den enda och sanna varit som störst. Det fanns fler statyer av Lenin i Ryssland än av kungar i Europa. F ö. Porträtterna. Av Anna Maria Lenngren.  En av mina favoritdikter. Som jag kan deklamera i sömnen. Goggla på den!

PS Man upprörs över förfallet i vårt rättsväsende. Friande domar i ännu en massvåldtäkt. Som Afrika. Politiken har lämnat walkover till advokatsamfundets ordförande. DS


Trots detta, en förhoppning om en Gud Jul till alla goda människor. ( Denna medvetna felskrivning lärde jag mig av domprosten) För det flesta är ju ändå det.

Och nu ljusnar det. Årets mörkaste dag går mot sitt slut. Jag återkommer i mellandagarna.

PSPS Kan inte låta bli att kommentera Magdalena Andersson som anser att Sverige haft för stor invandring. Veckan efter att Löfvén vill ge amnesti till de som inte uppfyller kraven på att stanna enligt världens mest generösa lagstiftning. Dubbelmoral!! Man skall hålla alla på gott humör. Och de kyrkliga företrädare och andra som  kritiserar att Sverige lagt sig på s k miniminivå har ju helt fel. Sverige toppar fortfarande i Europa för tredje kvartalet i år. Och i praktiken verkställs heller inga utvisningar, inte ens av de som begått brott. Medan seriösa personer som har arbete riskerar att utvisas. DS DS

Bo Frank
Växjö 20171221