måndag 25 september 2017

Hur tänker man? Här hälsar man!

En rubrik som svävar och som bara delvis har stöd i texten.


Tyskland. Det finns inget vänsterblock. I land efter land har s krackelerat. Sista utposten är väl Sverige så illa som den s k oppositionen sköter sitt värv.


PM Nilsson idag. Kanske Sveriges skarpaste ledarskribent. Har skrivit det förut. Men idag skriver han i DI att m borde göra som i Växjö. Också en saga i sig att just DI sågar moderaternas miljöpolitik eller snarare brist på miljöpolitik. AKB kommer att gå till historien som den som dock på alla andra politikområden har krattat manegen för sin efterträdare. Inte ens Palme fick sådana nidbilder i media som AKB. Hennes jävlar anamma tal när hon sa upp sig hade kanske vänt trenden? Men det får vi aldrig veta!  Reinfeldt lyckades t o m trolla bort moderaternas starkaste politikområden. Men nu får vi uppenbarligen en ny partiledare. Och inte utan att höja på ögonbrynen har Lakers fått en ny VD. Det är i samma bransch. Förtroendebranschen.


Sjätte dagen i rad med strålande sol. Promenerar. Läser, just nu den senaste Donna Leon. Earthly Remains.  Passar bra att läsa denna italienska deckare här. Har väl läst alla. Upptäcker alla skrymslen och vrår, piazzor och kyrkor i vackra Alghero. Äter och dricker gott. I morgon skall det bli oväder. Nästan längtar efter det som ombyte. Tar då lokalbussen några timmar bort för att se en ny stad.


Vi såg Skavlan. Innan vi åkte. Hustrun sa att hon skulle skriva en insändare om ett inslag där. Marie Göranzon som uttalade sin bestörtning över bristen på hälsande och artighetskultur i Sverige. Och hon har rätt. Man kan t o m gå i en korridor i kommunhuset och se att en och annan saknar folkvett.
Jag försöker hälsa på alla. Om jag bara ser. Det tillhör folkvett att säga God Morgon, God kväll och liknande. Folk i Sverige flackar med blicken och tittar bort.
I alla andra länder vi besöker hälsar man. Och presenterar sig med för och efternamn. Man reser sig när någon kommer in i rummet. Det fick jag lära mig som skolelev på den tiden lärarna bestämde i skolan. Nej, jag är inte gammal och gaggig om detta. Det handlar om respekt. Hoppas dock att någon känner sig kränkt av detta synsätt. För att vara kränkta är vi bäst i världen på!


Bild inne i den vackra avskalade domen. ( Har annars svårt för katolskt prål ) Och ännu en solnedgäng från vårt sovrum! Solen går ner bredvid den sovande jätten!Bo Frank
Alghero 20170925