lördag 23 september 2017

Andrea Padre

Vackra människor i alla åldrar. Snygga röda Alfa Romeos.  Fast de flesta bilar är på italienskt sätt buckliga. Stillsam lunk på denna ö. Utländska turister dominerar inte.


Tog lokalbussen till Bosa igår morse. Var tvungen att dricka två glas vitt för att klara tillbakafärden. Vacker väg på klippor längs havet i nästan en timme. Har utöver hypokondri extrem höjdskräck. Och en del annat.  Bosa. Gick upp till Kastellet. Promenad tre kilometer till en nästan öde, vit, kilometerlång strand. Köpte färsk pizza och frukt på Konsum. Somnade på denna strand med en nästan blank vattenspegel. Förr var Bosa en stad känd för garverier. Hudarna gneds elastiska med hundbajs och tvättades i floden. Måste ha luktat gott.


Idag med Andrea Padre. Tio timmar. Liten familjeägd bark. Snirklade runt världens största grottor, längs klippor och stup. Badade i en vik med turkos vatten och siktdjup som var oändligt. God italiensk lunch. Fyra rätter och gott sardinskt vitt vin. Somnade på en jätteflotte som båten hade med sig. Måste vara den bästa båtturen man kan göra. Såg delfiner. Skall gå in på Tripadvisor för att ge högsta betyg.


Får som vanligt stryk i kortspel av hustrun. Brukar annars vara en vinnare. Solen går ner. Som ett rött klot i havet.


Tror Margot Wallström på fullt allvar att USA skall vänta till att Rocket Man har en hel uppsättning kärnvapen som skall skickas mot USA? Man har fått hålla på alldeles för länge! Låt vara att Trump har ett primitivt men begripligt språkbruk. När svenska politiker talar har t o m jag ibland svårt att förstå vad de säger. Och alla låter ganska lika.


DFF spöade Kalmar igen. Sånt uppskattas.
Bilder. En inte så trevlig turistbåt in i en grotta, utsikt från kastellet i Bosa och två reklampelare från Växjö!
Alghero 20170923
Bo Frank