torsdag 21 september 2017

Lämnat landet med Ann Heberlein

Samma dag som media snappat upp det jag länge skrivit om, extrema socialbidrag till utlänningar, presenterar m ett knäppförslag om infrastruktur. Börjar med det första. Muslimsk man med tre fruar och 16 barn. Över 100 000 netto i socialbidrag och flera bostadsrätter. Faktiskt bara m, inte ens sd, som vill stoppa detta. Finns liknande exempel runt om i landet. Tror någon att detta gör Sverige mindre attraktivt som invandrarland? Möjligen för de som vill arbeta och ser skattebördan framöver! Så moderat knäppförlag om infrastruktur. Moderaterna i Stockholm. Moderaterna i Växjö är att lita på i alla lägen. Annars skulle jag inte vara kvar!!!


Andra dagen i Alghero på Sardinien. Man får mycket för pengarna genom att flyga från Växjö. Eight Days A Week, I love you! Åker från Växjö vid 07.00 och är på stranden klockan elva. Hemma vid midnatt veckan efter. Således 8 dagar på en vecka. Bra flyg. Inte SAS sura flygvärdinnor. Jet Time, tror jag. Bor på väldigt bra hotell. Det bästa här, kanske. Finns inget värre än att reta sig på att man valt ett sämre alternativ. Det blir bara dyrare genom andra utsvävningar som man kompenserar sig för.


 Tvingas utstå fyra rätter från A la Carte menyn varje kväll! Halvpension. Frukostbuffé som seraferna skulle jubla, eller tycka var för mycket.
Gick idag på morgonen en mil till Maria Pia-stranden för morgondopp. Och tillbaka! Två mil!
 Nästan lika fint som i Mexico. Bra här. Lite off season. Varmt, avfolkat. Annan fördel med Sardinien är att 75% av turisterna är spagettis/italienare. Då blir det inte så turistiskt och de håller bra kvalité på mat.


Gått och gått.


Tar lokalbussen i morgon bitti till en av de vackraste städerna på ön. Heldag. Vi har med oss vatten och frukt i ryggsäcken. Jag har det. Hustrun bär inget! Späker oss inför en överdådigt middag.


Har redan läst två av tre böcker av Ann Heberlein under denna utfärd.  Tror att man blir både bättre människa och lyckligare av att läsa henne. Faktiskt.


Har med mig som omläsning. En av mina topp fem. Markens gröda, av Knut Hamsum.


Två bilder från vårt sovrum!

Alghero 20170921


Bo Frank