söndag 18 juni 2017

Invandringens konsekvenser - svart vecka med några ljuspunkter PS

När jag för fyra år sedan tog initiativet till att tre kommunalråd slog larm om situationen i Araby möttes vi av misstänksamhet. Jag har alltid haft örat mot marken och vet mer än de flesta vad som pågår. Media kritiserade oss, polischefer - utmattade av brist på resurser sa att vi överdrev. Någon kriminolog på universitetet uttalade sig i samma anda. Något år senare kom det en lista på 15 "utsatta" områden i Sverige varav Araby var ett. Våra "fantasier" blev högsta visdom. För några år sedan skrev jag om den sociala explosion som kommer. Vi ser den nu. I veckan har polisen nu konstaterat att antalet områden nu fördubblats i Sverige! Och när kommer nästa fördubbling.


I veckan hörde vi en åklagare i Malmö som tvingats åtala en diakon för flyktingsmuggling säga att hon hoppades på frikännande. Tydligen skall vissa yrkesgruppet stå över lagen.


Nu rubriker från en och samma tidning, samma dag!


" Om man inte står ut med att se kvinnor röra sig fritt får man själv stanna hemma" . Så sa Anna Kinberg Batra i sitt tal i Järva. Jag skulle vilja ta det ett steg längre. Då borde man åka tillbaka dit man kom ifrån. Jimmie Åkesson blev avbruten och utbuad i sitt tal i Järva. Så ser man på demokratin där! Nästa svarta rubrik från samma tidning samma dag var att alla EU-parlamentariker vägrar att redovisa vad man gör med sina kostnadsersättningar. Inklusive Fi. Bara en vänsterpartist kunde göra detta. Nästa rubrik om att den kalla Therese May kanske blåser nytt liv i konflikten på Nordirland. Rubrik om Trump. Igen. Giganten Helmuth Kohl död. Antalet anmälda våldtäkter ökar med 16% och 13 ärenden läggs ner varje dag. Radikal islammism ökar i Sverige. 2010 bedömde Säpo att de var ca 200 och nu är de tusentals. Och efter att ha krigat utomlands kan man komma hem och leva på bidrag och få sjukvård. Och socialbidragen kommer att öka i många kommuner när den statliga s k etableringsersättningen tar slut. Ryskt bombflyg över Östersjön. Ser själv JAS-planen sticka ut från Kallinge för att markera. Kd tror på skoluniformer för att lyfta skolresultaten. Det tror jag också. Att vara vettigt klädd visar
på ett förhållningssätt och respekt för uppgiften. Både för lärare och elever. Gäller också politiker.
Konstigt att det är jag som konservativ som är för detta och inte vänstern som inte ens tål att man får ta med sig en frukt till skolan eftersom  "alla inte har råd" . Alla har råd med det sista. Men den svenska gratismentaliteten sitter lika hårt som Jante. Sverige är dessutom världens mest inkomstjämlika land och det mest individualistiska. Ann Heberlein vill ställa upp för m i riksdagen. Underbart. Björn Ranelid nästa? En utredare vill att polisen fritt skall få ha kameraövervakning. Äntligen. Polisen har 120 kameror i landet och SL i Stockholm har tusentals. Men politiker älskar skurkars integritet. Upplopp i Trollhättan. I år blir mer av den varan. Och det finns ju inga poliser och polisen leds av en ickepolis. Skatt på elbussar. Varför? Två kvinnor lyckades " trilla" från bakonger en och samma kväll. En dog. De kanske ville gå ut. Själva. Krafttag mot könsstympning. Borde det behövas eftersom det är förbjudit i vårt land. Egentligen borde sådana saker ligga till grund för utvisning för de som ännu inte fått uppehållstillstånd. Läser åter igen i samma SvD om en engelsk journalist som skriver " När männen befriats från kraven att vara manliga och produktiva har de blommat upp till något skönt". Jaha. Anders Lokko skriver om huset som brann i London. Ett hus för fattiga människor. Hemsk brand. Som kommer att få konsekvenser.
" Allt är yta i Per Schlingmans värld". Rubriken på en recension av hans bok. Visst. Det var yta och fernissa han sysslade med. Och det gick ett tag. Men det går aldrig i längden om man inte lyssnar in stämningar. Underbar under strecket artikel. Därför kan inte poeterna hålla sig från popplarna. Spännande sommarpratare i P1 i sommar.


Var i Stockholm i fredags och fick lyssna på föredrag om omvärldsspaning. Deltar i ett SKL projekt om rekrytering av toppolitiker. Det saknas också den kompetensen i vårt land. Mamma på middag. Blev påkörd av en cyklist när hon gick med rullator. Ont i ryggen. Hurdana är folk. Häxjakt på Ygeman i Expressen för ungdomsförsyndelser. Har själv också varit helt ointresserad av privatekonomi. Har dock aldrig haft en betalningsanmärkning. Är kanske dock mer rädd för den helt perfekta människan. Som aldrig haft svårigheter i livet. Svårigheter kan ge visst mått av medkänsla.


DFF gjorde sitt. Har redan pratat med Anna Tenje om rejält kalas när de går upp.


Förtrollad lördagskväll i Blekinge. Vin och jordgubbar på bryggan. Solen gick ner över en spegelblank vik. Sent bad.


Skall nu avhålla mig från dystra kommentarer en tid. För ca tio år sedan frågade jag Karlolina Klüft hur hon gjorde. Svaret var enkelt. Tänk positiva tankar. Jag tog det till mig. La den mesta tiden på positiva människor som ville nåt och minde tid på energitjuvar och negativa människor. Och det är ledarskapets förbannelse om man fastnat i en negativ spiral. Fast man måste ändå se, dessvärre, att Sverige är på väg åt helt fel håll även om man vill tänka positivt.


Ny härlig arbetsvecka. Som avslutas med mitt sedvanliga midsommartal på Evedal. Vad jag skall säga är en stundens inlevelse när jag går upp på lastbilsflaket.
Löfvén tramsar när han anklagar borgerligheten för att driva partipolitik. Det är ju det den är till för. Fäll regeringen omgående. Löfvén har inte fattat att en minoritetsregering kan göra vad som helst!!!
Blekinge 20170618


Bo Frank