tisdag 20 juni 2017

Hatten av, inte för Trump

Fina bilder i olika medier av sir Paul McCartney som fyllde 75 i söndags. Denna gigant. Enligt mig världens främste musiker och kompositör genom tiderna. Och dessutom rasande trevlig. Se bara klippet från en av alla konserter i Argentina då han plockar upp en 10-årig flicka som spelar bas tillsammans med honom. Och konsertschemat detta år är fantastiskt.


Sitter nu på regionfullmäktige i två dagar. Deprimerande att se sossarnas vanstyre. Som nu skall fullföljas genom att man vill öka skatten till den näst högsta sjukvårdsskatten i Sverige. Antalet administratörer har de senaste åren ökat med nästan 100 personer medan antalet specialistsjuksköterskor minskat. Det finns ingenting i vår struktur som talar för att vården i vårt län skulle vara nästa dyrast i landet. Ökad skatt innebär dessutom lite tillspetsat en lönesänkning för anställda inom våren.


Lyssnade återigen på Svante Axelsson på radion om hur han ser på globala klimatåtgärder. Har glädjen att få träffa honom regelbundet.


Skickar lite uppmuntrande mejl till vår partiledare. Och får snabbt svar.


Midsommar. Vädret verkar bli traditionellt svensk midsommarväder.


Nästa vecka går jag in i en enorm egotripp. Som en pilgrimsvandring. Bergmanveckan på Fårö. Klimatförnekaren Trump får berättigad kritik för att han tiger när muslimer utsätts för terroristattacker.
Bo Frank
Växjö 20170620