söndag 11 juni 2017

ABK - haka på regeringen? SmP

Gick till stan och tillbaka i går morse. Ca en mil. Köpte SvD och en liter jordgubbar. Lyssnade som vanligt på lördagsintervjuen, idag med kultur- och demokratiministern ABK. . Hon gör som vanligt ett bra intryck. Media anser att det är illa att 10% av Sveriges kommuner saknar journalistisk bevakning. Men än större problem är att 50% av våra kommuner saknar polis!! Och som framgår av media är förväntningarna på att brott skall klaras upp låga.


Glada och kattuggla häckar några hundra meter från huset. Måste ha öronproppar för att sova med öppet fönster. Näktergalarna börjar redan vid tre-tiden på natten. Hämtade lilla frun vid tåget. Bad vid bryggan, stilla vatten, solnedgång. Genialt av tre ministrar att bjuda in amerikanska företag att etablera verksamhet i landet eftersom de är sura på Trumps klimatbeslut. Varför kom jag inte på att Växjö borde göra detta? Det skulle säkert gå att sälja in Europas Grönaste Stad. Av just den anledningen får vi i veckan besök av en ung dam från S:t Paul som skall bo hos oss i en vecka och vara på kommunen för att studera kommunens miljöarbete. Damen heter Linnéa Peterson och talar helt perfekt svenska. Hennes morföräldrar var med och startade utbytet mellan Duluth och Växjö för 25 år sedan.....


Nu promenad till stan för att kolla in loppmarkmaden på Brunnen. Mamma på middag ikväll.


Härlig arbetsvecka med knökfullt med möten. Två fullmäktigedagar. Lunch för kulturpristagare, lunch för svenska och skotska fotbollsföreträdare. Lunch för lettiskt ambassadör som är här för att studera trähusbyggnation.  Och Kungen är ju kunnig på området som framgick av hans tal i Växjö. . På fredag över dan till Stockholm för att medverka på ett mentorsprojekt inom SKL.  Är inte sysslolös.


SmP uppmärksammar Uppvidinges dåliga placering i klimatrakning, men inte Växjös topplacering.     
Blekinge 20170611


Bo Frank