fredag 9 juni 2017

Otack är världens lön....

Var i Stockholm. Onsdag/Torsdag.  Kajplats 18, fortfarande Sveriges bästa pizzor. Med sonen och hans sambo som börjat på sitt nya jobb idag. Båda ungdomarna på väl ansedda advokatbyråer i Stockholm. Stolt över " mina barn" . Äldsta dottern framgångsrik jurist i Malmö. Nästa dotter geni på en central förvaltning i Gbg.


Möte på SKL på torsdagen. Gruppmöte m. Info om nya förslaget kring flyktingmottagande i Sverige. Verkar bra. Regeringens utredning. Avslöjar en del. Första månaden i Sverige har staten/migrationsverket hand om alla. Kunskaper om Sverige. Sedan "sortering" till två " fållor". De som förväntas får stanna och de som förväntas får avslag. Kommunerna tar ansvaret efter den första tiden. Kommuner med högt mottagande kan säga nej. Bra. Kommunerna är bättre än staten! Som alltid. Hur fungerar polis, försvar, rättsväsende och arbetsförmedling?


Staten i Sverige är nedmonterad efter Reinfeld/Ask. Polisen finns inte. Förra söndagen fanns det 18 poliser i yttre tjänst i hela Stockholm.  Och sossarna har fortsatt på samma väg. Ingen polis. Försvaret kallades för särintressen av Reinfeldt. Som satte en vapenvägrare som försvarsminister! S nedmonterar staten och lägger på nya pålagor på kommunerna.


Ta bara detta med den viktiga assistansersättningen till behövande som har det svårt. Man skär i regelverket och låter kommunerna betala. Samtidigt som regeringen låter kriminella nätverk med medborgare från andra länder tjäna grova pengar på detta. Nätverken" uppfinner" personer med funktionsnedsättning för att tjäna pengar. Samtidigt som snaran dras åt för dem som behöver hjälp. Jag vill förbjuda alla privata företag inom detta område och förbjuda att släktingar skall anställas som vårdare.


Tåg hem till Växjö torsdag kväll. Två timmar försenat. Upp en timme sent. Staten funkar inte.


I morse. Gick runt sjöarna med start 06.00. Handlade åt mamma. Fikade hos henne. Ner till Blekinge. Underbart. Klippt gräs. Badat för första gången i år på egna bryggan. Njuter av natur, ensamhet, böcker av Bergman och grillat kött. I morgon kommet lilla hustrun från Lund.


AKB. Otack är världens lön. Reinfeldt öppnade sitt hjärta och körde partiet i diket. När  AKB vill räta upp partiet litar inte de som flytt partiet på detta. Och de som varit kvar och vill ha en extremt liberal flyktingpolitik går till c!!?? Det vet till f n hur man skall hantera detta!?


England. Hade röstat på lib som är knäppa,  men EU-vänliga. May har inte skött detta bra. Längtar efter Margret Thatcher.


Näktergal. Gott rött vin. Nakenbad i ensamhet på brygga. Mina rödhakar. Nya böcker. Gassande sol. Och hustrun som kommer i morgon. Har det oförskämt bra.


Bo Frank
Blekinge 20170609