måndag 17 april 2017

Chock för utländska besökade att komma till Växjö PS PS

Under en del av vår tid i Mexico hade vi bostaden utlånad till en familj/goda vänner från Albanien. Första gången de kom ut på stan såg de nazister. Och på Grand Samarkand. Och från Grand Samarkand kom inte nåt kraftfullt avståndstagande mer än att alla partier inte tillåts. Bra. Då vet man var man inte skall handla! På eftermiddagen samma dag besökte familjen Leos Lekland. Då kom nästa chock. Antalet heltäckta kvinnor och beslöjade barn. Och då kommer ändå familjen från Tirana i det muslimska Albanien! De undrade med rätta om Växjös plats på jorden!? Fler beslöjade barn än vad ser på en månad i en muslimsk miljonsstad!


Hemma. Snöflingorna yr och tvättmaskinen går för högtryck. Kommer bara att åka Lufthansa framöver. De är suveräna. Och kanske är München världens trevligaste och mest begripliga flygplats. Servicen är som att åka Business. Men i Köpenhamn tog det stopp. Tågförvirring. Ingen info på engelska till folk från annat land. Buss mellan Lund och Hässleholm på ett tåg som utlovats gå till Kalmar men som till slut stannade i Växjö. Sunkigt tåg. Vissa dörrar funkade inte. Igen Wifi. Som vanligt. För folk som kommer från u-länder ger vi en skön känsla att de inte har nåt att skämmas för!


När vi la oss hade vi varit uppe i 30 timmar. Och jag som lider av bl a restless legs kan inte sova en blund på flyg eller tåg. Men det gick ändå. Hade förutom min hustru sällskap av den senaste Donna Leon.
I morgon fullmäktige. En av anledningarna till att vi kom hem.


Inbördeskrig i Turkiet? Ny flyttvåg? 51% röstade för diktatur. Hemma. Det som slår en. Den största polisbristen i världen i det land som efter Danmark är det mest beskattade. Hur har det blivit så?
Folk kommer i nästa val att rösta på det partiet som framstår som det bästa partiet på att skapa ett tryggt samhälle!


Hör kaliber som avslöjar det jag redan visste. Skojeriet med stora delar av fiskindustrin. Att odlad fisk äter utrotningshotad vild fisk, antibiotika mm. mm.
På Stadium och köpte nya skor. Gått runt sjön. Till Konsum för att proviantera. Skillnad i service och bemötande mellan Mexico och Växjö. Det är som att man i Sverige har sin lön oavsett. Fast Stadium i Växjö är otroligt bra på bemötande även om kunnigheten skiljer sig åt hos personalen. Härligt aprilväder. Sol, hagel......... Snart till mamma på middag. Kanske ett glas vin och kortspel. Är lycklig i min lilla bubbla med min mexikanska sol som lyser när det är som mörkast i Sverige! Läser på SmP:s hemsida om damer som virkar s k regnbågssockar. Gåva till alla nyanlända? Spetsar till det därför att nästan ingen annan gör det i vårt land med det ständiga åsiktsförtycksoket som vilar över våra axlar!
Bo Frank
Växjö 20170417