onsdag 19 april 2017

Behövs Region Kronoberg? PS Om polis och skola

På sammanträde med regionala utvecklingsnämnden. Det gick på en timme. Vi har nästan alltid väldigt få ärenden. Och Regionen är nästintill okänd för allmänheten. Inte många vet att Regionen ersatt landstinget, länstrafiken och det gamla regionförbundet. Och är delägare i flygplats, teater, Kulturpark och Musica Vitae. Och några skolor. Det går att spara en hel del på att strama upp organisationen.


Fullmäktige i Växjö igår. Unikt. Kort möte. Inga interpellationer från oppositionen. Och tre fjärdedelar av sd:s ledamöter var inte där. Och oppositionen syns sällan i kommunhuset. Svårt att opponera i Växjö. Det går som tåget. Men när oppositionen hävdar att det byggs för lite i Växjö är det inget som medborgarna känner igen. Det är ju byggkranar över allt. Och f n byggs det över 1000 nya bostäder per år relaterat till en befolkningsökning på 1400 personer per år!!!


M fortsätter backa. Det finns en smärtgräns innan det behövs en omstart. Önskar att Blågröna Växjö kunde visa vägen nationellt.


Sannolikheten är i bland osannolik. Den första person jag träffade idag var brodern till lille Vilgots pappa som jag träffade igår....


Hejade på Brynäs i går kväll. Anser inte att Lakers gjort sitt yttersta.


Ikväll. Teater med min lilla mexikanka sol. Svårt jetlegad. Var seg på fullmäktige igår och har svårt att sova. Men det är egentligen inget att klaga på.


Nästa fullmäktige blir det upprop. Några medborgare klagade på att många i fullmäktige är helt okända. Och de flesta begär aldrig ordet. Men stämningen är god. Och jag kommer att göra allt för att bibehålla ett gott klimat. Skall försöka ändra ordningen så att fler, snabba repliker kan tillåts. Tänjer redan gränserna.... Gillar spänst i debatten!


Har bjudit in några personer att komma o tala på näsa KF. Får se om någon nappar.


Ygeman och Eliasson har utlovat fler poliser i Växjö. Men det går åt fel håll. Var går gränsen för anarki?
När jag hörde att den s k skolkommissionen föreslår att man skall lotta eleverna till skolorna trodde jag det var en notis från Sveriges bästa tidning. Grönköpings veckoblad. Varför inte ta steget fullt ut. Att lotta ut betygen eller att helt och hållet förbjuda betyg?


Bo Frank
Växjö 20170419/20