fredag 21 april 2017

Elisabeth Svantesson, Trump, Anna Tenje och Suzanne Frank...burkini i LjungbyEfter tre veckor i farliga Mexico, nu varit hemma i fem dagar... Jag funderar på riktigt hur länge det går att bo kvar i Sverige. Polisbristen gränsar till anarki trots att det aldrig varit så många anställda i offentlig sektor. Har skrivit om detta länge. Med den insikt jag har av hur samhället fungerar och inte fungerar så vet jag en del. Snart 100 000 människor har gått under jorden i vårt land. Lever på kriminalitet, svartjobb och bidragsfusk. Pass, personnummer och bankontonummer säljs lika öppet som bokhyllan Billy på nätet. Unga män kör omkring i dyra bilar när andra jobbar. Parkerar på handikapp-platser och kör på gågator. En krympande poliskår arbetar i sitt anletes svett. Brott som för bara fyra år sedan utreddes skrivs av i parti och minut. Sverige hade för 15 år sedan 6000 man som försvarade Gotland. Nu 300! Ett blåögt, blågrönt och rödgrönt ledarskap har utarmat vårt land. Skolan har aldrig haft mer resurser och presterar mindre sett ur ett nationellt perspektiv. Sverige betalar som enda land i den fria världen religiösa friskolor och ger pengar till religiösa organisationer som vill avskaffa vår demokrati. Köerna i vården ökar trots att vi aldrig haft fler läkare per invånare. Den s k psykiska ohälsan ökar. Trenden är att ingen arbetsförmögen om 50 år!


Har Trump rätt om Sverige? Välkommen. Du har lite rätt om Sverige, men fattat noll om klimat, frihandelns välståndsskapande krafter mm. Receptet är dock inte nationalism, fejkade fakta och vidskepelse. Receptet måste vara mer av internationellt samarbete. Men för ordning och reda. För kontrollerbar invandring, förvar av människor som skall avvisas. Mer internationellt miljösamarbete. Mera av arbete och mindre av bidrag. Det goda samhäller är inte ett okontrollerbart samhälle. Det är ett samhälle där människor känner trygghet. Och att man känner att utvecklingen är överblickbar och kontrollerbar. Det goda samhället accepterar mångfald men sätter gränser för när det mångkulturella försöker driva fram parallella samhällen med egen rättsskipning, egna sociala koder och försök till att tvinga på andra icke humanistiska värderingar. Detta är svår materia och har kanske redan förlorat mig avvikelser från det politiskt korrekta. Ett allvarlig problem är att Sveriges åsiktskorrekta etablissemang lever långt från vardagsproblemen och från vanligt folks funderingar.


Hoppas och tror att mitt parti skall återgå till Moderat Classic. Där svenska hederdygder kommer tillbaka. Vi bryr oss om varandra, ordning och reda i folkhemmet, skötsamhet, förkovran, bildning, föräldraransvar, tolerans och respekt för olikheter. Men att människor från andra länder får ta seden dit de kommer. ( Tänk på med vilken iver svenska ministrar ikläder sig slöja när de besöker ett arabland!!!)


Har idag haft en trevlig delegation som besökt kommunen. Från Lund. Där hustruns son är kommunalråd (fp) .Och kommunens enda borgerliga politiker. Socialt geni, pratar sex språk. Varit mitt vanliga ödmjuka jag och skrutit våldsamt om Växjö. Med rätta. Vi är bäst på det mesta. Starkaste kommunala laguppställning i Sverige. Toppar nästan alla rankingar i Sverige. Nu idag prel besked om ännu en skalp..... I morgon förbundsstämma med moderaterna i länet. Partiets stjärna Elisabeth Svantesson, flitig besökare i Växjö och doktorerat i Växjö, kommer på vår stämma i morgon. ES är glasklar, kunnig och nästan för ambitiös... Gillar henne. Stor social kompetens också.  Hoppas Suzanne Frank väljs till ordförande och att nästa blir riksdagen. Anna går som vår chef i länet. Anna har bara ett enda "fel" . Hon kan bli bättre än vad jag varit i Växjö. Men nu kör vi. Sida vid sida. Jag gör allt för att Anna skall få fortsätta leda Blågröna Växjö. En gåta att inte partiledningen ser hur duktiga mp kan vara att styra. Mitt näst bästa parti!?


( Om de inte ville förbjuda vapenexport och om satte Isabella som partiledare)


Hoppas Vipers vinner i morgon och firas på söndag!


Nästa vecka till Tyskland i fem dagar för studier och föredrag kring klimat och miljö! Mitt favoritämne och stora passion. Vid sidan av Beatles och en del annat av mera privat karaktär. Lilla solstrålen har dessvärre åkt för snabbt besök i Lund hos barnbarn. Kommer att kunna lägga mer tid
framöver som vice president i Europeiska borgmästarkonventet. Och på att åka och prata om klimat- och miljöfrågor. Och på mina Beatlesföredrag.


I Ljungby pågår en debatt om kommunen skall tillhandahålla s k burkini. Inte helt oväntat är sd emot och v för. De vill till och med låna ut sådana gratis. Den rimliga ståndpunkten i detta vore väl att kommunen inte överhuvudtaget skall tillhandahålla badkläder vare sig det är bikini eller burkini! Vad jag föredrar? Ointressant i detta sammanhang.
Bo Frank
Växjö 20170421