söndag 26 mars 2017

Ogillar starkt

all form av trädgårdsarbete. Räfsade löv i åtta timmar i fredags/lördags. Två tredjedelar återstår. Och en gammal ladugårdsdörr lossnade från ett fäste..... Eländes elände i mikroformat. Kattugglan tillbaka. Påskliljor har kommit. Hittade en skrivbok från det farmor övade skola med min dottern Rebecka då hon var åtta år. En uppgift var att skriva fyra ord som började med K. Det första ord hon skrev var Kristdemokraterna. Helt uppenbart miljöskadad. Men det har rättat till sig! Glad av att läsa SvD. Bra tidning. Bra ledarintervju av Pula Neuding under Rubriken Islamister i kostym är också ett hot. Om platsbristen inom barnsjukvården i Stockholm. Trots att vi aldrig haft fler anställda inom vården. Min analys är att vården skulle behöva fler logistiker än ny vårdpersonal. För b n d när jag läser gång efter gång hur Hellmark Knutsson&Fridolin skyller på kommunerna för upproret mot lärarlönelyftet. Kommunerna gör ju som regeringen sagt. Å andra sidan är Jante stark i skolan och missunnsamheten stor mot den som bedöms vara bättre. Regeringens förslag till nya bilskatter är bra. Annars skulle Motormännen inte klaga. Kläm åt bilar rejält som släpper ut mycket avgaser! Polen borde knappt få vara med i EU. Hemskt styre. Intressant kulturartikel av en filosof som menar estetiska dispyter handlar om viljan att förstå och närma oss varandra. 7,3% chans för Lakers att ta hem kvarten. Enligt radiosporten.
Djupt försjunken i en ny Alexander McCall Smith. Söndag. Den lilla mexikanska solen har beordrat lite fönsterputs. Blir väl promenad. Bort på middag ikväll till stans kulturentreprenör nr 1. Vår egen kultur- och fritidsnämnd gjorde det bästa möjliga vid invigningen av Elin. Begriper dock inte varför konst inte kan få tala för sig själv utan svordomar, könsord och annat. Public Service är ingen moralisk förebild. Hyllar musiker och artister som klarar sitt uppdrag utan att förfalla till vulgariteter.
 Vi är väl snart där att åttaåringar som skall skriva sitt första ord på f inte skriver far! Det var bättre förr. Till en del. Mor är rar, far ror.
Bo Frank
Växjö 20170326