torsdag 23 mars 2017

491, 941, Kris, SmP, Barometern, SvD och Fokus

491, för den minnesgode, var en film av Vilgot Sjöman. Som väckte uppseende. Det har väg 941 också gjort. Vore värld en seriös inblicksartikel om hur myndigheter mörkat! Tog initiativet igår på regionala utvecklingsnämnden till att köra över s om väg 941 som nu med all säkerhet skall breddas och trafiksäkras!


Visst sjutton är moderaterna inne i en kris. Att förneka detta vore som att bete sig som Bagdad-Bob eller Anders Ygeman som påstår att rättssystemet går åt rätt håll. Tillhör dem som har fått lite distans till det som händer. Ge AKB chans att bli tydligare, skapa moderat Classic och backa upp henne. Samtidigt vet vi, att det måste vända innan sommaren. Annars blir det ifrågasättande internt.  Vi har satt press på c som nu också vill fälla regeringens budget! Det vill kd också. Men ännu inte fp.


Utmaningar. Klimatförändringar och extrem islamism. Lika illa. Och ta till detta skurken Putin som skapat flyktingkaoset i världen, it-bombar den fria världen och är ett hot mot allt. Och Trump. Galen. Galen nog att tygla Putin?


Läser intressant SvD debatt-artikel idag av Olle Wästberg. Svensk polisledning sågas med fotknölarna. Barometern och Syd-Östran har Kalmars kommunalråd som ansvarig utgivare. Medger att Johan Persson är smart. Med den journalistiken hade jag vunnit varje val sedan 1991.  De mest okritiska tidningarna i Sverige. Måste motvilligt medge att SmP aldrig inlåtit sig en den typen av vänskapskorruption! Har lustläst alla regionala tidningar i 25 år varje dag. Har aldrig sett nåt liknande. Nåt psykologiskt.


Läser Fokus. Intressant artikel som visar att vuxna utländska män som åtalas för våldtäkter tenderar att kallas för pojkar eller killar. Och offren, flickor, för kvinnor. Hur resonerar media? Rädd för att benämna vad det handlar om egentligen. Stänger ner TV när jag ser barnombudsmannen, advokatsamfundet och Rädda Barnen. Som motsätter sig att unga misstänkta våldtäktsmän skall åldersbestämmas! Nu till det positiva. Trevligt samtal med riksdagens trafikutskott idag. Svag för ordförande Karin Svensson Smith (mp). Då jag lärde känna henne för 35 år sedan var hon v och vi grälade som fn!  Fungerande tåg. God dubbel cheeseburger på McDonalds till lunch. Hittade en Bergmanbox i Stockholm. Våren är på väg.
Är inte med på moderaternas Sverigemöte. Av olika skäl.  Ledig helg således.
Ödestal för AKB i morgon. Unikt i världen att inte en enhällig opposition vill fälla regeringen snarast. Skulle älska nyval!! Att träffa folk och kampanja.


Många fåglar har redan kommit. Staren förre helgen,  tranor sedan tre veckor. Och på söndag ställer vi om klockan. Åker nästa vecka till Mexico på långledighet. Mexico City.  Och mängder av " sjukbesök". Och kanske någon vecka på någon paradisö.
Har dessvärre inte haft " samvete" på gott och ont att ta denna tid tidigare. Där jobbet gått före allt och alla.


Trevlig helg!
Bo Frank
Växjö 20171023