lördag 29 oktober 2016

Gillar Poliser!!! I blogginlägg 1456.Stoppa alla skattepengar till religiösa friskolor!!

För ca 20 år sedan blev jag som kommunalråd och ordf i Lokala Polisstyrelsen ( då det fanns poliser i Växjö ) tagen för fortkörning. Det visade att polisen gjorde ett bra jobb. Alla behandlas lika. Ingen  från nåt annan land tror mig när jag berättar detta! Men antalet trafikbrott i Sverige minskar i takt med antalet poliser.


Torsdag morgon 07.30.  Rotary. Frukostmöte. Hade dessförinnan varit på jobbet! Scott Goodwin. Dagens föredragshållare på Rotary. Bra marknadsförare av polisen i svåra tider. Berättade vad en kommunpolis är. Företagsbesök. Till Linköping med alliansen i regionen. Besökte en fungerande barnpsykiatrisk vård. I Växjö har det varit kris i 40 år, inga ledare har rått på en dålig kultur och fått gå,  den ene efter den andre. På denna klinik bestämmer inte chefen!


 I Östergötland har man både offentlig och privat barnpsyk. Tror att kombinationen är bra. Och produktiviteten är dubbelt så hög som i Växjö. Och vården präglas i högre grad av högutbildade.
Besök på landets s k prioriteringscentrum som leds av en professor i filosofi. Mycket intressant att höra bildat folk prata om livskvalité, vårdekonomi, etik och mycket annat. Fick också ta del av hur Sveriges bästa läkarutbildning fungerar. Tåg hem. I Alvesta började u-landet. Öresundståg utan fungerande toalett. Har åkt Öresundståg tre gånger på veckor. Stängda toaletter, vagnsdörrar som inte gått att öppna och felskyltade vagnar. Sunkiga och skitiga tåg. Får göra ny skrivelse om detta. Skattebetalarna och tågresenärerna skall inte betala för en undermålig produkt. Läste Göteborgsposten. Som handlade mycket om vad som beskrevs som muslimsk förtryckarkultur. Man refererade olika undersökningar. 72% av flickorna kände sig förtryckta av sina föräldrar, 10% av eleverna på vissa skolor sympatiserar med IS. Några modiga vänsterdebattörer som tog bladet från munnen. Man blir beklämd.
Hemma. Vänner på bubbel. Till de Lux. Finrummet var knökfullt, men fick bord på vanliga de Lux. Gott som vanligt och trevlig stämning. Och ingen tävling i att vara dyrast klädd. Hem på filmkväll framåt natten och såg Victor och Victoria. Hustrun har viss faiblesse för speciella filmer.


Vad har mer hänt? Samtal från uppgivna poliser. Varje vecka!  Fick veta att jag fått en tid i Stockholm hos rikspolischefen den 17 januari för att diskutera det akuta läget i Växjö. Tänk om jag skulle erbjuda en medborgare som ville träffa mig i en akut situation samma sak. Har skrivit till Ygeman och bett om möte. Har på omvägar fåt höra att han kommer till Växjö, men en träff med mig ingår inte i programmet. Det aktar han sig för.


Till tre kyrkogårdar runt om med kransar idag innan 09.00. Kom till ett soligt och blåsigt Blekinge. En takläggare dömde ut taket och en VVS person fick förhoppningsvis fason på värmesystemet. Gamla hus är inte att leka med. Speciellt inte för den som har tummen mitt i handen. Hasade mig runt med lilla hustrun i en promenad. Sjukgymnasten håller på att få ordning på hälsenan och knät återstår. Och lite hjärtsnörp då och då. Men vården undviker man att belasta.


Eldar brasa. Skall göra torskrygg inlindad med bacon tills ikväll. Och kolla mobilen, SmP,  på DFF och Öster. Så Lakers. Inga kanaler vare sig hemma eller här.


Hem tidigt i morgon. En del på jobbet. Arbetsro på söndagar på jobbet. Ensam där Mamma på middag. Och så måndag. Borta alla kvällar kommande vecka. 80-timmarsvecka. Hoppas jag håller året ut. Två Beatlesföreläsningar denna vecka. En för polisens veteransklubb och en för en internationell polisorgansation. Gillar poliser. Speciellt de som ännu finns kvar.
Skall påbörja en födelsedagspresent/bok från dottern Rebecka. En tegelsten om Raol Wallenberg på 750 sidor. Den blir inte klar idag!


För exakt 50 år sedan delar Beatles manager Brian Epstein ut ett pris på en judisk ungdomsklubb. Hans eget Trophy for Drama and Public Speaking. Såg förresten en ny fet biografi om Paul McCartney i bokaffären. Får säkert den i julklapp. ´
PS Vill hjälpa Jan Björlund att inte fega ur,. Gillar JB.  Stoppa alla skattepengar till religiösa friskolor. Och extrema socialbidrag till stora familjer! Ekots lördagsintervju. Säg nej till att implementera FN:s Barnkonvention.  DS


Blekinge 20161029


Bo Frank