söndag 7 augusti 2016

Tacksam - ingen polis i sikte! Skandalen i radion!!!

Vilken helg. Tacksam för livet. En fin fredag i Köpenhamn när lilla solens dottter fick sin master i Risk och säkerhetsasnalys på Köpenhamns universitet. Unga damen pratar fem språk flytande och har läst i Frankrike, Mexcico, Australien, Costa Rica, Danmark och Sverige. Och har näst intill jobbat heltid under sina studer. Nu fast jobb inom detta område. Dock smärre skandal vid resan till Norreport i Köpenhamn. Andra gången jag upplevt detta och kommer att agera politiskt i morgon. Tågförsening som vanligt. Proppfullt tåg med folk som skall till Kastrup. Vad gör tåget? Kör förbi Kastrup och stannar på efterföljande station. För att ta in förseningen!!! En konduktör förklarar på grötig danska att de som skall till Kastrup får ta nästa tåg tillbaka!!!!!!!!!!!!!! Är Skandivavien ett u-land?????

Besynnerlig avslutningscermoni. Dock gott om öl och vin på efterföljande mingel. På danskt vis.  Vi gick alla till ett fantastisk ställe för diverse påfyllning. Paludan, restaurang, bokhandel och antikvariat. Köpte några svindyra Beatlesböcker av danska författare som jag inte visste att de fanns. Bra och prisvärd mat! En höjdare.Tåg till Hyllie och hämtade bilen. Körde via Stångby till Blekinge. Lätt måltid med vitt vin i solnedgången...... Dock. Ingen gränskontroll i Sverige, men på Kastrup. I Danmark finns poliser. Inte i Sverige.

I lördags till Öland. God lunch. Hos god vän med andra trevliga människor.  Lång promenad till Beijershamn. Härlig grillkväll hos min syster. En syster som kan allt, fixar allt och är en fena på det mesta!

En magisk kväll! Förlorade dock i Yatzi. Flera gånger! Vet inte vad som hände. Sov till halv nio. Flera år sedan jag inte steg upp kring 06.00!!

Idag. Lång promenad på ett speciellt ställe. Såg kungörn. Och kanske hundra sälar sammantaget och några nyfikna varelser väldigt nära. Lunch i det fria.

Hem till fotboll. Växjö DFF slog serieledarna. Rita var i högform. Härligt.

Lyssnar på P1 när jag skriver detta. Som avslöjar hur aningslöst Radio Kronoberg och andra media gått på ett falsarium om statliga myndigheters alkoholkultur!!  Radion grundlurar lyssnarna. Och har inte dementerat detta. Tro inte allid på vad media rapporterar! Intressantat att höra hur den misstänkte våldtäktsmannen Julian Assange anklagas för att jobba för ryssarna och Trump. Av obereonde krönikör i radion!! Det kommer nog mer om detta.

Kört 60 mil i södra Sverige. Denna helg. Inte sett en polisbil.

Men en underbar helg. Tacksam för allt jag fått uppleva.


PS En medkännande kompis intervjuar sjukvårdsministern i P1. Beundrande, underdånigt och okritiskt. Statsradidion för tankarna till andra samhälllsystem! DS

PS PS Bedrövligt sommarprogram idag. DS DS 


Bo Frank
Växjö 20160807