måndag 11 juli 2016

På spåret, idag med Kompass

Tog emot hustruns son med familj som kom med på smalspåret från Hultsfred. Har många trevliga bandomsminnen med dessa underbara rälsbussar. Växjö -  Ronneby,  Ronneby - Malmö. Växjö - Västervik. Spännande att se hur nålen på hastighetsmätaren närmade sig 120 km i timmen när vagnarna gungade lätt på spåret. Lunch i Västervik.
Körde till Ronneby. Bilen gick några kilometer fast mätaren indikerade tom tank. Hustrun inte glad.


I Blekinge hade mamma god middag till oss. Vi spelad kort. Bondtolva. DFF vann igen. Och det gick som vi hoppades, Portugal vann.


Med viss regelbundenhet träder anonyma lärare och lärarfack fram och dissar läraryrket i Växjö kommun. Och sossarna eldar på. Har svårt att ta synpunkter på 100% allvar från  människor man inte vet vilka de är.


I natt. Mäktigt med åskknallar och ösregn.


Idag. Följebil till mamma som kör till Växjö. Tillbaka till Blekinge.


Har jag skrivit att Jan Åke Karlssons sommarspaning i SmP varit bäst hitintills? Att så extrema åsikter kan rymmas hos en så kompetent lärare!?


Apropå extrema åsikter. Gick förbi Gudrun Schyman som höll låda i Almedalen. Och Fi. Snacka om extrema åsikter. Och inga människor bryr sig om detta parti. Mer än kulturkrönikörer i Dagens Nyheter som sitter på sina redaktioner, ljusår från vanligt folk. Fi pratade mest om fri invandring, att skrota försvaret och hånade sd.  Kanske hade Schyman rätt i en sak? Att sd-politiker är mer överrepresenterade i brottsstatistiken än invandrare? Och där finns ju redan en organisation. KRIS. Kriminellas revansch i samhället.


F ö anser jag att Dan Eliasson skall sparkas omgående. Han saknar varje insikt om vad han ställer till med när han hänvisar till att även en rikspolischef har yttrandefrihet!!


Lyssnade till Sommar med Anders Kompass. Utgår ifrån att det han berättade var en sann historia. Och då inställer sig frågan. Var fanns UD? Var fanns isikonen Carl Bildt, isprinsessan Margot Wallström och var fanns denne " Jag " Eliasson? Det förefaller som om hela den svenska regeringen och UD satt och låtsades som det regnade!
Bo Frank
Blekinge 20160711/12