tisdag 12 juli 2016

Mingelkorruption?

Katastrofen Eliasson. Milda kommentarer sent omsider från diverse alliansföreträdare på s k hög nivå!. Finns det en opposition i landet eller minglar alla för mycket med varandra i Almedalen? Sent omsider vaknar polisfackets ordförande som regelbundet träffar " chefen ". Vi pratar gärna om s k bananrepubliker där alla är släkt med alla och håller varandra bakom ryggen. Men var finns den skarpa oppositionen i vårt land? Ett land som står utan poliser! Och platser på BB för föräldrar som väntar barn. Alla ser ju vilka kostnader som skenar! Alla bidragssystem!


Riksrevisionen. Ackum. Som suttit på ansvarig ställning hos både s och alliansen. Inte ens när riksrevisionen är ifrågasatt på goda grunder kräver ledande politiker räfst och rättarting! Vad pågår i vårt land? Och som vanligt. Statens kaka är säker. Att få sparken innebär för landshövdingar och myndighetschefer innebär att man "står till regeringens förfogande " med fortsatt hög lön. Medborgarna vill inte ha politiker som kommenterar och analyserar. Medborgarna  vill ha politiker som får nåt gjort!!!


Har en debattartikel inne i en ledande tidning på torsdag. Någon måste tänka utanför boxen.


Gått till Saxemara. Storhandlat på Maxi och Systembolaget för denna veckas anstormning. Hustrun dammsuger vinden. Det åskar och störtregnar. Snart sol och bad igen.


Hoppas på en ny Thatcher i England. Reagan och Thatcher knäckte ondskan imperium och räddare den fria världen. Vi behöver tuffa politiker men inga dårar som Trump. Fint att se Obama och George W i Dallas. USA:s republikaner är en katastrof för världen, för miljön och för allt humanistiskt tänkande. Som Aftonbladets kulturredaktion.PS. Var finns kulturen i politiken? Inget parti prioritetar kulturen. Kulturen vidgar ramarna för humanism och pekar på konflikter för att skapa en bättre värld för alla! Hoppas att åtminstone 50% av den stora anslagsökningen till Kultur och Fritid i Växjö  går till kulturen!!!  DS


Blekinge 20160712
Bo Frank