torsdag 2 juni 2016

Skönt att inte behöva vara ordförande ibland - tack SmP

Vår president var tvungen att tala inför kommunfullmäktige i Bornova igår innan vår cocktail. Mörk kostym i 33 graders värme. Och likaledes klädsel på kvällen. Men å andra sidan hade jag gärna gjort det om det behövts. Idag väntare en fullspäckad dag som slutar 00.00. Då går bussen hem från galamiddagen som börjar 21.00. Fullt program fram tills dess. Skall luncha med två turkiska journalister för at berätta om Växjö. Vi framhålls som det goda exemplet i Europa.
Noterar att SmP uppmärksammat ännu två rankingar där Växjö ligger i topp. Ekomat och cykling. Den regionala utvecklingsdirektöreren balanserar mellan att vara politiker och tjänsteman som i det senaste nyhetsbrevet dömer ut alla sorts rakningar. Och Växjö har som första svenska kommun fått ännu ett EU-stöd för ett miljöprojekt.
Och hemma i Växjö sitter Åsa Karlsson Björkmarker och deppar över Växjös framgångar till den milda grad att hon måste fara med osanningar om vår blågröna budget. Bättre om hon ägnade lite tid åt att knopa ihop en egen budget.
Skall i eftermiddag få en liten stund att prata om Växjö på borgmästarnas årsmöte. Som påpassligt nog hålla precis innan middagen - så att ingen skall kunna ta lite egen tid dessförinnan. Här är så många trevliga människor. Längtar dock hem för att kunna ta emot lilla frun som kommer från Mexico på söndag. Hoppas jag. Skingrar dock tankarna mera här än hemma. Så är det ju. Nästa vecka har jag bara en övernattning i Stockholm.


Izmir/Bornova 20160602
Bo Frank