torsdag 2 juni 2016

Marocko och Algeriet nästa....

Vi är den enda svenska kommun som är här. Och Cheryl fick agera Region Kronoberg som är ny medlem i Energy Cities. Svenskar är trygghetsnarkomaner. Det senaste är att det inte får finnas växter i rondeller i Sverige eftersom det anses farligt att sköta dem. Stanna inne, gå inte ut! Bra dag. Konferensen på ett av stadens universitet. Snyggt, välskött och trevligt. Säkerhetskontroll för alla som vill komma in. Ser dock varken polis eller militär för övrigt på gatorna. Hade förväntat mig det.  Bricklunch bland alla studenter. Gjorde bra ifrån mig idag. Inbjudan att åka till Marocko och Tunisien framöver för att prata hållbarhet. När man rör sig i denna jättelika muslimska stad ser man färre slöjor än i Växjö. Jag bara konstaterar.
Var nära att slumra till efter lunch på första föreläsningen. Och vi skall köra till midnatt. Så mycket intressanta människor. Pratade en del med en god vän, f d borgmästare här och numera i parlamentet för oppositionen. En jovialisk och fin man på alla sätt! Trivs som fisken i vattnet. Har dock fått uppgiften att sammanfatta hela konferensen i morgon innan vi slutar. Hemskt. Måste för en gångs skull förbereda mig lite. Hörde en kvinna från kommissionen, Beatriz Yordi, säga att stenåldern slutade inte på grund av avsaknad av sten!! Kan kanske spinna på detta. För att oljeberoendet måste upphöra även om det finns olja. Beatriz ville veta mer om Växjö nästa gång jag är i Bryssel och verkade intresserad av att besöka oss. Viktig person som är Head of Unit Adaption. Kan inte se ngt möte i Bryssel förrän 26 oktober då vi har styrelsemöte. Paris vice borgmästare kan kanske komma till vår Earth-week nästa gång. Cilia Blauel som jag känner väl!


Måste strax rusa in på nästa pass. Konferensen avslutas efter lunch i morgon. Vi kanske får del av eftermiddag för att utforska mer av staden på egen hand. En stad och ett land att rekommendera även om presidenten inte verkar vilja föra landet åt rätt håll. Stora kontraster mellan det gamla och det nya.
Eder,
Bo Frank
Izmir/Bornova 20160602