fredag 3 juni 2016

Final countdown

Galadinner/gardenparty i går kväll. I en gammal fin trädgård i vid ett gammalt högre ståndshus. Ett turkiskt band som bara spelade amerikanska örhängen med bravur. Bara Cheryl från USA. Imponerad av turkiskt sätt att organisera. Som i Tyskland eller Sverige. On time. Cheryl och jag placerades vid ett honnörsbord med bara 8 platser. Vi hade borgmästaren vid bordet och en professor i statskunskap som var som ett orakel. Koll på allt över allt på jorden. Inklusive musik, teater och film. Bildad som få. Visste vem våra fristadsförfattare var. Och professorn är orolig över religionens tilltagande makt i Turkiet, Sverige och USA! Delar hans uppfattning. Dans mitt i natten.
Segt som bara den när mobilen spelade Strawberry fields vid 07.00. Till konferensen. Och alla vänner. På denna typ av konferens är det ingen som dricker för mycket och lämnar walk over. Vi är har förmodligen partyvana. Men jag kunde undvarit den sista rakin!
Konferensavslutning. Många lysande föredrag. Min uppgift idag var att summera konferensen och lämna över till Stuttgart som inbjöd till nästa årsmöte. Av en ren händelse, tillfällighet faktiskt, spelade man Final Countdown innan sista seminariet. Älskar denna internationella miljö. Smörade för alla städer runt medelhavet eftersom jag blivit tillsagd att göra så. Bricklunch på universitetet. Gillat kontraster av den enkla och de lite lyxiga. Man skall ju ta in världen som den är.  Sen guidad tur i Bornova. Där Homeros föddes. Där delar av Illiaden utspelas. Denna del av Turkiet en gång del av Grekland.  Varmt. Nu kväll. 33 grader.  Hustrun skulle kommit idag..... För långhelg och någon dag till i nästa vecka. Men så blev det inte. Hoppas på att få hem lilla frun från Mexiko på söndag. Vi drar hem i morgon. Lördag. Kommer att åka hit igen. Om inte mörkret tar över i Turkiet. Polen, Ungern, Irland är på fel väg. Och USA efter Obama? Som Ola Magnell skrev. Det är ingen vacker värld vi lever i, men det är  bara så den ser ut. Men ikväll sitter vi vid strandpromenaden och ser det röda klotet sänka sig i havet! Och kan inte ha det bättre.


PS Glad att läsa Johan Hakelius krönika i Expressen idag. Om Ivar Arpi. Och läser att i SmP att Roland tagit över i Älmhult. Trodde att Älmhult hade en politisk ledning. DS
Bo Frank
Izmir/Bornova 20160603/04