tisdag 7 juni 2016

Magnus Karlsson, Löfvén, Urban Ahlin, Ygeman och Åsa Karlsson Björkmarker och Lemmy Kilmister

Så är lyckan total. Lilla frun hade turen att komma till spåret, med språng i högklacklat, 10 sek innan sista tåget från Kastrup gick i söndags kväll. Har inte varit ifrån min lilla sol så länge sedan vi träffades för drygt 10 år sedan. Lilla frun blåste in med Gudrun! Lite fiskpaté, champagne, jordgubbar och annat efter midnatt. Med lite lock och pock blev det två sjöar tillsammans på morgonen. Nationaldag. Magnus Karlsson glömde bara två saker i sitt för övrigt passande tal. Det bästa som finns i vårt land utöver de uppräknade kärnvärdena är vårt kungahus som dessutom är ganska svenskt lagom. Ganska vanliga liv, träffar mer av vanligt folk varje vecka än många politiska pampar och är lever ett gott liv men  ändå igenkännande. Och är i tjänst dygnet runt till livets slut. Magnus berörde bara delvis tystandskulturen som med nya religioner smyger sig på i vårt land. Tänker på det varje gång jag går förbi Marianne Lindberg de Geers bronsdamer. Marianne är nästintill persona non grata i kulturradikala kretsar därför att hon är vän med Lars Vilks. Och den sistnämnde får inte ens tala på svenska universitete!!!
Kungafamiljen lyfte nationaldagen från Skansen. Några besynnerliga inslag. Urban Ahlin höll ett lysande tal. Löfvéns sommartal. Han har det inte lätt, svårt att tycka illa om honom. Det kommer inte att lyfta. Läser att Ygeman prickas tre gånger av KU för vettiga saker han sagt. Gillar Ygeman och alla ministrar som vill göra avtryck och sätta statsförvaltningen på plats. En kommun skulle inte funka utan ministerstyre.
Hektisk jobbdag då måndagsgörat och tisdagsgörat skall göras på en dag. S presenterar budgeten och Åsa Karlsson Björkmarker blir mer och mer som jag. Talar ibland snabbare än hon tänker. Säger i SmP att det behövs försäljningsintäkter av fastigheter för att bygga nytt och minska skuldsättningen. I förra veckan var det tvärtom. Då skulle hyresgäster nästintill bli plundrade för att kommunen minskade sin skuldsättning och gav bolaget mer pengar att bygga nytt. S i opposition vill alltid öka skatten - det kan nästintill bota skoskav och hösnuva. Men s i majoriotet i andra kommuner i länet ökar inte skatten. De gnetar på. Men vi kan ju utöka budgeten i Växjö med 160 miljoner utan att öka skatten!

På SmP-mingel ikväll. Tillsammans med andra sommarspanare. Har levererat ett bidrag som spräcker ramen för vad man kan uppleva.............Som vanligt!!


Slår sent på statliga TV:n och ser program om Lammy Kilmister, Motörhead!! Oväntata att höra honom prata om Beatles som världens största band någonsin. Och att Beatles var de tuffa grabbarna och inte Stones!! Där ser man, Det finns folk med gott omdöme där man minst vänstar det.

Växjö 20160607

Bo Frank