fredag 10 juni 2016

Ingen tror på mig....

Åkte till Stockholm i onsdags morse. Först möte med fullmäktiges presidium. Lunch i Stockholm med Ungerns ambassadör som tackade ja till vårt mingel i Almedalen. Möte med ytterligare en utvärderare av Sverigeförhandlingen från KTH. Det framgår allt mer att domen blir hård över detta sätt att bedriva offentliga utredningar. Och det kommer att visa sig att Trafikverket i praktiken fått munkavel!
Middag på LRF:s krog Bykrogen på Kungsholmen. M hade chartrat hela krogen. God mat och dryck. Och husbandet, från Växjö - Tobias Sjö och Patrik Strömmer - spelade allt ifrån psalmer till Staten och Kapitalet. Alla moderater kan alla verser på denna progghit. Och visst fungerar det när staten och kapitalet går hand i hand. Titta på vår framgångsrika försvarsindustri, som jag hoppas slipper begränsningar! Tobias pappa, Tony, var min första lärare i Växjö. Han bjöd hem hela klass 4 i en tvåa på Vänortsvägen........


Torsdag. Moderat gruppmöte. Egen träff men företrädare för en stor industrikoncern i Sverige. Till Emmahus och köpte några gamla Agata Christie. Hade förmodligen två av dem tidigare. Utsökt lunch som alltid på SKL. Beredningsmöte. ÅKB är ju med i samma beredning.Mycket  som jag måste fixa på nätet. Har dock aldrig varit så avslappnad. Vår Blågröna grupp är  princip självgående. Det är en osynlig hand som gör att någon av oss alltid tar ansvar. Per S gör ett jättejobb. Och alla gruppledare och ordförande. Är inte van att det funkar om inte jag är på plats!!! Både glädjande och lite deprimerande! Efter åtta år med alliansen har mp bidragit med ny energi och ALLT har blivit bättre.


Idag. Frukostmöte på Trygg Hansa. Visse ni att 200 pers jobbar där. På Storgatan! Interna möten om Almedalen. Träff med franska studenter och lunch med dem på Villa Vik. Interna möten på kommunen. Snart klart med en gemensam framställning från Regionen och alla kommuner om statliga myndigheter till Växjö!


Sen em. Följde älskade frun till tåget, hustrun skall vara barnvakt i Lund. Och jag och mamma till Blekinge i morgon. Söndag. Avslutningsmiddag hos oss för våra kinesiska flickor. På måndag har vi middag för goda vänner och på tisdag..... snart är det jul!


Energiuppgörelsen. Hur kan m dissa mp centralt när vi nu t o m kan göra upp om energipolitiken. Gillar mp:s nye partisekreterare. Har bjudit henne till Växjö! Är mp-kramare i nästan allt utom vapenexporten där jag anser, av skäl som jag kommer att redovisa längre fram, att vi inte borde ha några begränsningar!!!


Ingen tror på mig om jag i ett annat land skulle berätta att företrädare för en statlig myndighet bedömer alla som ser ut som under 40 år som barn,  utan kontroll!!!
Ingen skulle tro på mig om jag berättade att en flykting kan få bo på hotell på skattebetalarnas bekostnad men inte en nyutnämnd minister i avvaktan på bostad.
Ingen skulle tro på mig om jag berättade att eleverna har större makt än lärare och rektorer på svenska skolor. Vilket leder till kaos för många nyanlända som är vana vid att vuxna bestämmer. Det är som  MatsTrondman brukar säga. Ungarna är i skolan för att lära sig nåt, inte för att sköta undervisningen! Och nyanlända har i grunden respekt för lärare, men den faller snabbt...


Fåfängan slog till innan 18.00. Nya gräddvita jeans på Nordlunds.


För en gångs skull en ledare i veckan som jag inte gillar som kritiserade Alice Bah K. En lysande minister.


Så sossarnas budget igen. Det blev exakt som jag bloggade för två veckor sedan. De kopierade vår rakt av, men de vill beskatta merborgarna än mer i stället för att ta utdelning på de 8 miljarder som skattebetalarna äger i de kommunala bolagen. Säger det igen. Sossar tror att ökade skatter botar allt ifrån skoskav till hösnuva!


Längtar efter budgetdebatten nästa vecka. Och att få umgås med vår Blågröna regnbågsfamilj! Och vi har ändå rätt hyfsad ton med oppositionen också. Även om de gråter krokodiltårar för ingenting. Inte lätt att vara opposition i landets mest framgångsrika kommun.


PS Kolla in Paul McCartneys kommentar om Muhammed Ali på hemsidan. Är inne där flera gånger varje dag! DS


Bo Frank
Växjö 20160610