lördag 14 november 2015

Svart natt för den fria världen - ta det lugnt Ydeman
11 september och nu 13 november. Terrorism mot vanligt folk. Som råkar befinna sig på fel plats. Det finns människor som inte gillar ett mångkulturellt samhälle där individen får största möjliga frihet att forma sitt liv. Där man får tycka, tänka, älska och drömma. Där man har rätt till religion och rätt att slippa religion.

Vanligt folk mördade. Som gillar idrott och musik. Sådana som du och jag.

Den fria världen kan inte svara med undfallenhet. Och kan inte tillåta dessa människor att låta sin värdegrund påverka det fria och öppna samhället. Det som hänt i Paris kommer att få politiska konsekvenser i Sverige. Mer än vad vi kan föreställa oss.

Jag blir djupt bekymrad när ett ledande nyhetsankare i TV börjar ställa frågor till kulturmänniskor om inte vi borde har mindre provocerande musik i västvärlden. Det visar just detta. Att vi redan börjat påverkas av de som vill stänga ner det öppna och fria samhället.  

Vad händer med klimatmötet i Paris? Det känns olustigt att åka dit. Rubriken på "vår" debattartikel i SmP idag känns surrealistisk.

PS Som vanligt när jag är hemma. Gått på stan och pratat med folk. Det kryper allt närmre. Anser medborgare i Växjö. Och ganska många kommentarer som man inte får återge i ett land med en självpåtagen åsiktscensur som ökar i omfattning. Påfallande ofta inleds ett samtal att "någon" säger Jag är inte rasist, men......Och jag tror att 98,5% av befolkningen inte tillhör den skaran. Nu gäller det att hålla huvudet kallt. Som Mona Sahlin säger. Religioner dödar inte folk. Det gör allehanda dårar som använder grumliga politiska idéer och religioner som täckmantel. Det vi bör veta. Det som hände i Paris. Det är vardagsmat i många länder.  Jag är än en gång glad för att vårt rättsväsende klarar av av att bötfälla en kassörska som sålt en mellanöl till en minderårig. Ironi.  Medan grovt kriminella går fria genom diverse juridiskt finlir.  Magdalena Andersson visste inte hur rätt hon hade som i onsdags uttalade att vår tid är juristernas tid. Och kriminologernas. Alla skall förstås. Också de onda. Det jäser hos vanligt folk. Och det måste vi politiker ta tag i. Om vi inte skall vakna med valresulatat som vi egentligen inte önskar. DS

PS PS Anders Ygeman kritiserar andra länder som vill strama åt flyktingpolitiken av rädsla för terrorism. Bättre att Ygeman koncentrerar sig på hur Sverige kan skydda sig mot terrorism. DS   DSBo Frank

Växjö 20151114/15