måndag 16 november 2015

Livet går vidare - mobbad Romson - urinerande ungdomar

Ingen större lust att blogga i helgen. En helg som f ö ägnades nästan uteslutande till lunch- och middagsgäster. Och insupa mer eller mindre kloka kommentarer till Paris. Och hos förståsigpåarna blir det till en sorts outtalad förklaring att om man bor i en fattig stadsdel i Bryssel.....  Och till slut är
ingen skyldig för sina handlingar. Tyckte inte det var befogat att ge sig på Åsa Romson för hennes oro över klimatmötet i Paris. Romson har blivit medias hackkyckling. Kommer ihåg hur Mona Sahlin hade det.

Vi flaggade franskt på halv stång utanför kommunhuset idag. Tyst minut på fullmäktige i morgon. Beundransvärd fasthet och sammanhållning i Frankrike.

Läste första kapitlet ur Dostojevskjis Anteckningar från ett källarhål, på biblioteket i söndags.  Förföljda författares dag. Är stolt över det fria ordets hus. Och att vi bygger ut detta. Vi jobbar internationellt med många frågor. Också på detta område. Vi är bl a medlemmar i ICON, en internationell organisation för det fria ordet. På senaste SKL-kongressen ville sd förbjuda svenska kommuner att jobba med detta.

Klockan 11.00 idag kom domen från Stockholms tingsrätt. Att vi får fortsätta att ge medeborgarna tillgång till billig och miljövänlig energi. Detta ger nationellt eko.

M-lunch. Diverse samtal med media om domen.

Läser SmP på nätet att ungdomar som urinerar på kläder i en kyrka inte förstår sociala koder. I vilka kulturer, miljöer och sociala sammanhang är detta tillåtet? Sverige måste vara bäst i världen på undfallenhet och vuxnas oförmåga att sätta gränser.

Skall ikväll göra det jag tycker bäst om. Direktmöte med medborgare. Denna gång på Öster i Växjö.


Bo Frank
Växjö 20151116