onsdag 18 november 2015

Fullmäktige, Zlatan,Karl XII och Jan Johansson

Fullmäktige var en snabb men ganska trist föreställning. Socialdemokrater och vänsterpartiser låter som en gisten vindsdörr. Man är emot alla försök att effektivisera kommunal verksamhet för att pengarna skall räcka längre.  Och har i opposition hur mycket pengar som helst, till allt och alla. Och skatten kan aldrig bli tillräckligt hög. Och v vill som enda parti att kommunen skall upplåta gratis mark för tältläger för EU-emigranter och att kommunens socialtjänst skall kunna ge bidrag. Oliver Rosengren var klar och talade om att svensk lag inte möjliggör detta.  Bortsett från det juridiska. Alla fattiga människor på jorden kan inte komma till Växjö. Och vi kan inte ta hand om EU-emigranter då det offentliga slagit i taket för det "vanliga" flyktingar. Vi lever i en turbulent tid. Och vi har bara sett början. Samhällets förmåga kommer att ställas under hård prövning framöver. Sverige kan som land inte ha en extremt annorlunda politik än andra länder i Europa.

Zlatan. Kanske inte frälsare. Men kung på plan. Varje gång jag ser Zlatan ser jag en viss porträttlikhet mede Karl XII. Kung Karl den unge hjälte, han stod i rök och damm. Han drog sitt svärd från bälte och bröt i striden fram.......från Tegnérs dikt om hjältekungen.
Svensk fotboll brukar beskrivas som laginsats. Men det hade inte gått utan Zlatan.

Idag till Stockholm över dagen. För att prata i riksdagshuset för regeringens miljömålsberedning. Är den enda kommunalpolitikern som är inbjuden som talare. Och Jan Johansson på planeringsavdelningen har satt ihop en superbra pp presentation till mig. Är som alltid imponerad över alla duktiga medarbetare i kommunen.

PS Det meddelades igår att ett stort antal rockdivor ställer in sina Europaturnéer. Pultroner! DS


Bo Frank
Växjö 20151118