tisdag 6 oktober 2015

Svensk Praktskandal!

Hela måndagen på världsutställningen inklusive möte med handelskammaren i Lombardiet och en bank. Tema för Expot. Hållbarhet och mat. 135 länder finns med utställningshus av varierande storlek. Länder som man knappt inte hört talas om. Giganterna. Med nästan alla länder i Europa. Sverige fanns inte på plats. Med detta tema/ämne. Måste vara alliansregeringens fel. Ofattbart!

Till vissa länders paviljonger var det flera timmars kö. 200 000 personer per dag. Mer trängsel än i Kina för fyra år sedan. Medan man lätt kunde slinka in till vissa afrikanska småstater. Skulle behövt en vecka här.

Lombardiet. Lika självsäkra som kataloner. BNP högre än Danmark. Skillnader inom Italien på 65 till 135% av Italiens BNP. Mycket intressant dag. Mycket ny kunskap. Under lunchen kunde man gå till en italiensk utställningshall som var extremt spektakulär. För 10 Euro fick man pröva tre av 1400 italienska viner som fanns på plats. En streckkod lästes av och det kom några dyra droppar i glaset.

Två och en halv timme i buss på kvällen till Piemonte och lilla staden Benevello, nära Alba. Hotell på en av alla kullar med vidunderlig utsikt. En 200 gammal bondgård i tegel som byggts om till smakfulla och enkla hotellrum. Sen middag i en grannby på en restaurang med namnet Ristorante Le Scudire del Castello di Govono. Slowfood. Hemma vid midnatt. It´s been a Hard Days Night.

När vi körde in i  Alba möttes vi av en stor John Lennonbild som gjorde PR för en attraktion som hette Wall of Sounds. Får goggla på det.Benevello 20151006


Bo Frank